11.10.2011 г.

Гостуване в " Мечтай и се забавлявай" с торта " Море "

      Получих любезна покана за гостуване в  " Мечтай и се Забавлявай ", на която се отзовах с много приятни чувства. Прекрасен блог, където с чаша кафе може да се насладите  на пътешествия, игри и рисунки с приятните разкази и снимки на Мариана.

По желание на домакинята, ще ви покажа  в снимки, стъпка по стъпка изработката на последната ми торта. Зная за Мариана, колко много обича морето, и затова избрах да и гостувам с  торта на морска тематика.
Тя е приготвена като изненада за моя приятелка.
Торта " МОРЕ " Изненада за рожден ден II








 Продукти за блата: (адаптиран от Сабина )
  • 15 яйца
  • 370 гр. захар
  • 200 гр. брашно (пресято) 
  • 50 гр. какао (пресято) 
  • ванилия
  • щипка сол
Разделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте с 4 с.л. от захарта на сняг, жълтъците разбийте с останалата захар до побеляване. Със силиконова шпатула внимателно ги смесете, добавете постепенно брашното, какаото, ванилията и солта, като бъркате, бавно и постепенно.
За тази конусовидна форма на тортата е необходимо да изпечете следните блатове:
1 - ви етаж- върху хартия за печене, оформете:
4 кръга с диаметър -  28 см, 26 см, 24 см и 22 см.
2 - ри етаж - върху хартия за печене аналогично оформете :
4 кръга с диаметър - 18 см, 16 см , 14 см и 12 см.
Разпределете от сместа за блата равни количества върху кръговете, за да се постигне еднаква дебелина на блатовете.
Печете в предварително загрята фурна на 180 * С за 8 - 10 мин. Наблюдавайте блатовете да не се препекат.



Продукти за крема:
  • 700 мл. течна не подсладена сметана
  • 500 гр. маскарпоне.
  • 200 мл. кондензирано подсладено мляко 8% ( с гъстотата на боза)
Разбивате в отделни съдове сметаната и сиренето " Маскарпоне " на сняг. Смесете ги,  добавете постепенно кондерзираното мляко. Внимателно следете количеството на млякото,  докато получите желаната гъстота.

Маслен крем:
  • 100 гр меко масло
  • 100 гр пудра захар(пресята)
  • 2 с.л. прясно мляко 
 Разбийте всички продукти до получаване на маслен крем.






Сглобяване на тортата.

Започнете с най - широкия блат и за двата етажа.  Намажете с крем и така редувайте четирите блата. Поставете ги в хладилник за 3 - 4 часа,  да слегнат блатовете и крема. Извадете тортите, изрежете с остър нож излишните парчета, до получаването на конусовидна форма и гладки стени. Следващата стъпка е покриването с масления крем на двете торти, след което трябва да се охладят за още 3 - 4 ч. Ако е нужно нанесете още от масления крем, за да се получат гладки  и равни стени. След като тортите са достатъчно охладени ( с твърди стени ) обърнете много внимателно по следния начин, с помощта  на шпатула: 1- ви етаж върху подложката, която сте приготвили,  2-ри върху  плоскост. Следва покриването с моделираща маса. Закрепете двата етажа посредством дървени шишчета. За морските мотиви изработих калъпи от стоматологичен силикон за снемане на отпечатъци, !


Изработването на тази торта е изцяло любителско.  Ако не ви допада продължителността за оформяне, може да декорирате със сезонни плодове и отново, ще имате прекрасна и много вкусна торта.
                          <>  <>  <>


 Благодаря от сърце на Мариана за поканата и споделената награда за " Вдъхновяващ Блогър "!

               Тази красива награда предавам с уважение на :



 "The  Art of Real Food"- те ме вдъхновяват всеки месец с интересните и здравословни предизвикателства!
Сабина от Sabina Cakes не само ме вдъхновява, но и споделя опита си с мен, затова желая да споделя  награда си с  Царицата на тортите!


17 коментара:

  1. Чудна тортичка си направила, Мариянче! В актуалните морски цветове :))
    И този поднос за торти е много симпатичен! Аз така и не мога да си намеря подходящ...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Mnogo ti blagodaria Merka za nagradata.Za men e ydovolstvie da spodeliam skromnia si opit,a tvoite ymenia sa naistna vdahnoviavashti! Pojelavam ti mnogo yspehi! Tselyvki ot men!
    Sabina cakes.

    ОтговорИзтриване
  3. Прелестна торта!Толкова е красива,че неколкократно се връщах да разглеждам снимките!Мариянче,ти и другите момичета,които приготвяте тези фантастични торти,изпипани до съвършенство сте истински художници!
    Доставяш ми голямо удоволствие с постовете си!
    Пожелавам ти един чудесен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Wow! A masterpiece.Yhis lookd fantatsic.Bravo;))

    ОтговорИзтриване
  5. Ели, благодаря ти. Този поднос е същия, понеже е стъклен приема различни цветове.:-)

    Саби, аз ти благодаря, Целувки!

    Кате, обещавам да ти доставя още удоволствие в бъдеще.

    Dzoli, Thank you very much!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесно гостуване, чудесна торта!
    Поздравления и за двечките!


    Сърдечен поздрав и слънчево настроение!

    ОтговорИзтриване
  7. Мариянче,великолепно си се представила за гостуването с тази неимоверно красива и сложна торта!Доста труд,време и старание си положила,не мога да не поднеса адмирации за всичко това!Майсторско изпълнение-ефектно,красиво,прецизно!

    Комплименти и сърдечни поздрави!
    Роси

    ОтговорИзтриване
  8. Мариянче, страхотно представяне за гостуването ти! Тортата е фантастична, изпипана и до най-малкия детайл!:-))) Обичам блога и постовете ти, защото ми е хубаво да те чета, да се възхищавам на великолепните ти снимки и не на последно място, защото е много вкусно тук.:-))
    Поздравления за майсторството!
    Прегръдки и пожелания за усмихнат ден!:-))

    ОтговорИзтриване
  9. Леле, леле, фантастична торта! Много ми харесва! Поздравления за майстора, чудесно гостуване!

    Хубав ден и на двечките :)

    ОтговорИзтриване
  10. Леви,
    Роси,
    Мони,
    Инче,
    Вашите коментари ме правят много щастлива! Благодаря ви от сърце!

    ОтговорИзтриване
  11. МАРИЯНЧЕ,невероятни неща видях в блога ти.Всичко е толкова изпипано и красиво ,че ми напълни сетивата със красота.
    Намини в блога ми имам награди за тебе.
    Хубава и прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  12. Невероятна торта - идейна, красива, елегантна и носеща много настроение! За вкуса, че е чудесен, не се и съмнявам като чета продуктите.
    Поздравление за търпението, майсторството и желанието, което си вложила!
    Поздрав и пожелание за цветни есенни дни!

    ОтговорИзтриване
  13. Зиче, благодаря, ще намина да си взема наградките!
    Лети, благодаря ти за милите думи!

    ОтговорИзтриване
  14. Привет и тук, Марияна! Тази торта изглежда изключително красива и вкусна - страхотно, свършена работа!

    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  15. Марияна, торта с морските мотиви и тази интересна и нестандартна форма е повече от страхотна. Браво.
    Прегръдки и честита награда!!!

    ОтговорИзтриване
  16. Farmacia On Line was originally designed to treat erectile dysfunction.
    Pfizer disputes this claim. Numerous studies have shown the drug has many complex medical effects.



    My page: Take A Look At The Site Here

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...