Нямам търпение да ви споделя тази невероятна рецепта за Ливански великденски сладки. Опитах тези десерт от моя приятелка, с която скоро ще ви представим традиционно Ливанско меню. Рецепта за тези бижута е подходяща и за пост, като замените краве маслото с кокосово.
Красивата кутия, която виждате е много скъп подарък от Ина! Инче, благодаря ти от сърце за милият жест! |
Великденска Декорация във винтидж стил, вдъхновена от кутията с рози!
Продукти за курабийките: - 20 бр.
- 3 ч. ч. грис
- 1 ч. ч. разтопено масло - кокосово масло за веган вариант
- 1/2 ч. ч. брашно
- 150 мл. вода
- 1 с. л. захар
- 1 с. л. суха мая
- щипка сол
- *1 ч. л. розова вода или вода от портокалов цвят ( за съжаление аз нямах от тези аромати, но те предават невероятен послевкус )
Продукти за пълнежа:
1-ви вид:
- 80 гр. почистен суров чам фъстък
- 1 ч. л. канела
- 1 - 2 с. л. кафява захар ( пудра)
- 1 к. л. течна ванилия
Нарежете на ситно ядките и ги смесете с останалите продукти.
2 -ри вид:
- 6,7 почистени и нарязани фурми
- 2, 3 с. л. стопено масло
Намачкайте с вилица фурмите и маслото.
Приготвяне:
Пригответе от предната вечер смес от гриса и маслото, като ги разбъркате много добре. Нужно е тази смес да престой 9 - 10 часа за да се напой гриса. След изминалото време в чашата с топла вода изсипете маята и захарта, оставете сместа да шупне за 10 минути, прибавете останалите продукти към маслената смес и шупналата мая, омесете меко не лепнещо тесто. Оформете 20 топчета. Направете дупка във всяко топче с пръст, запълнете плътно дупката с пълнеж и затворете топчето с въртеливи движения. Печете в предварително загрята фурна на 180 С за 20 мин. След като изстинат поръсете обилно с пудра захар!
*От скоро Блога е с нов домейн - http://www.mary-anfusion.com/
Тук може да разгледате други Великденски идеи от мен!
Тук може да разгледате други Великденски идеи от мен!
Obojavam tezi kurabii narichat se Mamul :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за уточнението :)
ИзтриванеСупер са сладките, изглеждат много вкусно, Мариянка! Декорацията е разкошна, обожавам този стил! Снимките ти са бонбон! Поздрави, Мариянче, с пожелания за прекрасни предпразнични дни, хубави, вкусни и весели празници!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Катенце, приятни приготовления и на теб!
ИзтриванеМного интересно предложение,записвам си да ги опитам,благодаря! Хубави празници!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеМарияна, прекрасна идея за декупаж върху картонените форми от яйца. Вземам си я :)
Изтриванемного ми харесаха!Ще ги опитам!Хубави празнични дни, Мариана!
ОтговорИзтриванеСоня, благодаря ти! Не се съмнявам какви вкусотии ще сътвориш!
ИзтриванеМного красота и стил, събрани с видимо възхитителни бисквити! Всеки път носиш радост на очите и мечтите ми- последното защото си знам, че направя ли тези сладки то надали някой друг ще се докопа до тях, а това не е никак добре за обиколките ми :-) Ако ми обещаеш да ме водиш на Зумба с теб, тогава се впускам в приключението :-)
ОтговорИзтриванеБубе, ти ела на сам и такъв Зумба маратон ще ти спретна, че тави със сладки ще унищожаваш!
ИзтриванеМарианка, много ми допадна рецептата за тези сладки и непременно ще ги приготвя за Великден, защото яйцата и част от млечните продукти са ми забранени. Снимките са много стилни, както винаги!
ОтговорИзтриванеХубави празници!
Танче,надявам се да ти допаднат, благодаря ти за милите думи!
ИзтриванеМариянка, невероятно ме изкушаваш с тези сладки, толкова стилно си ги поднесла, поздрави и за двете с Ина, отправяте една на друга предизвикателства и резултатът е изкусителен!
ОтговорИзтриванеИгличе, благодаря ти за милите думи :)
ИзтриванеВеликолепни! И толкова красиво поднесени!
ОтговорИзтриванеЗори, благодаря ти от сърце!
ИзтриванеНареждам се и аз за сладка... Великолепни! :)
ОтговорИзтриванеЕви, взимай, че не останаха :)благодаря!
ИзтриванеМного са симпатични и апетитни тези сладки топчета! И самото представяне така красиво си го направила, Мариянче, че ме гъделичка да ги направя :) Кутията е страхотна наистина! Винаги да ти е пълна с такива вкусотийки :)Поздрави и приятна вечер!
ОтговорИзтриванеЕлти, благодаря! Дано да ти е вкусен гъдела ;)!
ИзтриванеВидя ли рози, знам че Федорска е минавала наблизо;)
ОтговорИзтриванеПрекрасни са тези сладки, Мариянче! Ще чакам друг повод да ги направя, че сега отивам по полята;)
Хубави празници!
Питаш ли ме когато я получих с мила картичка и още едни мини розички :)
ИзтриванеВесело по полята Марте!
Каква красота, какви аромати... Аз направо съм омагьосана. Това ще е несъмнено вкусно, браво за идеята!
ОтговорИзтриванеИ нещо, което ми направи впечатление - бях чувала за това, че по принцип се казва "чам" фъстък, а ние си го наричаме "шам" и ето, че ти явно си го казваш по правилния начин. =)
Всичко е прекрасно, Мариянка, и снимки, и сладки, и идеи... Хубав ден ти желая!
Гери, благодаря ти за милите думи. Да ти призная и аз го пиша с "ш" но съм объркала, явно грешката е вярна :))
ИзтриванеНевероятни снимки, уханни сладки и едно любимо място, през което всеки път минавам с голямо желание!
ОтговорИзтриванеСветли празници, Мариянче! Усмивки! :)
Сладките са чудесни Мариянка ! А колко е красиво всичко което си показала ... всички го виждаме :)
ОтговорИзтриванеЛюбопитството ми наедря … какви ли ще са на вкус? Но за това си има разрешение нали ?
Честит ден на труда миличка и весели и светли Великденски празници !
Изглеждат много нежни, ароматни и вкусни,
ОтговорИзтриванеа презентацията - впечатляваща, в твой стил, Мариянка!
Светли и благословени Великденски празници, Диана
Ах каква красота, страхотни сладки и поднесени с много стил !
ОтговорИзтриванеПоздравления Мариянче :)
Курабетата отдавна сте ги излапали, то е ясно, как да е иначе като ги гледам какви са апетитни...
ОтговорИзтриванеЩе ги направя като се освободя малко и аз - демек, ще те конкурирам хахаха шега :))
Любопитството ми бе заинтригувано от хубавото представяне и веднага ги направих. Нямах розова вода, но въпреки това станаха превъзходни. Поздравления за рецептата. Само ми кажете, моля, така ли трябва да се усеща грисът - накрая леко да хруска, нали все пак е суров, не е сварен предварително. Но въпреки това са много вкусни.
ОтговорИзтриване