Месец октомври е сезона на паламуда. Пържена или на скара това е много вкусна риба с плътен вкус. Предлагам ви моя вариант за паламуд на фурна.
Важно е когато купувате прясна риба тя да е с бистри очи, хрилете да са ярко червени и кожата на рибата да е лъскава. Почистете вътрешностите на паламуда добре, отстранете всички ципи и следи от кръв, отстранете хрилете. За добрия вкус на рибата е важно тя да е добре почистена.
Така изглежда пресния паламуд.
Продукти за две риби:
Важно е когато купувате прясна риба тя да е с бистри очи, хрилете да са ярко червени и кожата на рибата да е лъскава. Почистете вътрешностите на паламуда добре, отстранете всички ципи и следи от кръв, отстранете хрилете. За добрия вкус на рибата е важно тя да е добре почистена.
Така изглежда пресния паламуд.
Продукти за две риби:
- 1 срък праз
- 4 - 5 пресни домата ( може консервирани )
- 4 скилидки чесън
- девисил
- копър
- черен пиер
- 1 бр. бахар
- 1 дафинов лист
- морска сол
- олио
- 1 чаша бяло вино
Предварително изварете доматите, обелени и нарязани на кубчета. В нагорещен тиган задушете ситно нарязани праза и чесъна, добавете изварените домати. Прибавете девисила, бахара, дафиновия лист или друга подправка, която харесвате. Поставете рибите в тавата, поръсете ги със сол и пипер, залейте с доматения сос, виното и олиото , поставете стръкчета копър и резени лимон.
Печете рибата покрита с фолио в предварително загрята фурна на 180* С за 20 - 25 мин.
Много бърза, полезна и вкусна вечеря. Опитайте, докато на пазара все още има пресен паламуд.
Тази рецепта
Тази рецепта
може да приготвите също с филе от бяла риба, скумрия, лефер или ципура.
<> <> <>
За любителите на домашно приготвен хляб съм подготвила най - вкусните багети, според синът ми! След като зърнах тази снимка си обещах да ги приготвя. Резултата беше зашеметяващ! Надявам се да ги пробвате, много са лесни и бързи. За тези, които не умеят или нямат време да месят тази рецепта е подходяща. Спазвах всички количества за продукти и препоръки на Вероника, както винаги се получи уникална вкусотия.
<> <> <>
Готови за изпичане. |
Поръсени са с бял и черен сусам за чар ! |
Прекрасно се допълва вкуса на пухкавите отвътре и хрупкава коричка багети, с домашно изсушени домати и козе сирене! |
Мариянка,страхотни снимки!Подминавам рецептата за риба:)...и опаа,невероятни багети!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идейката!Стават за въглехидратния ден в диетата.
Прегръдки и пожелания за хубав ден!
Кате, специално за теб и други "фенове" на рибата снимах тези вкусни багети! :))
ОтговорИзтриванеХубав ден ти пожелавам!
All your dishes look great but as I realy realy love fish thsi one here is best for me;)
ОтговорИзтриванеОбожавам и риба, и багети! Страхотно са се получили и двете ястия:)
ОтговорИзтриванеТраяна
Красота! Любимата риба в компанията на още изкусително вкусните багети. Поздравления, Марияна! :)
ОтговорИзтриванеСтрашно вкусно изглежда всичко! И снимките са страхотни!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Ех, че вкусно е отново при теб,Мариянка!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав и уютна вечер!
Dzoli many thanks for your opinion. Cakes are beautiful, but you to have dinner:)))
ОтговорИзтриванеТраяна,
Ева,
Дени,
Леви,
Много се радвам, че ви се осладиха моите предложения.
Хубава вечер дами!
Просто са неустоими- много обичам паламуд, а сега му е баш времето:-) Багетите изглеждат толкова ароматно, а и тези домашни сушени домати.... догодина непременно ще пробвам да си направя;-)
ОтговорИзтриванеХубава вечер,Марияна!
Мъхче, много се радвам, че обичаш паламуд.
ОтговорИзтриванеНе пропускай да си изсушиш домати другата година, божествени са!
Мариянче,рибката е страхотна!Какво вкусно филенце си отделила в порцията!
ОтговорИзтриванеА багетките са мечта-чар имат в изобилие!
С козето сиренце,което залюбих и аз от това лято/едно от предимствата да заживееш на село :)/,се връзва идеално с цялата картинка!
Прегръдки,мила!
Страхотно меню, браво.
ОтговорИзтриванеВсичко е перфектно приготвено и съм убедена, че всички, които са опитали тези твои предложения, са си облизали пръстите.:))
Рони, благодаря ти, за рецептите които споделяш с нас и за милите думи!
ОтговорИзтриванеСтрахотна си ,Мариянка.Всеки път когато разглеждам блогът ти се забавлявам много-ястията са не само красиви, но и тези които съм провала, мога да кажа сташно вкусни и интересни.Много изтънчен вкус и при снимките.Просто мнооооого се кефя.Успех ти желая,защото знам с какъв ентосиязъм и удоволствие ги създаваш.Жули
ОтговорИзтриванеЖули, много ти благодаря. :))Целувки!
ОтговорИзтриване