Предлагам ви  разходка  до остров Св. Иван. 
Ще ви покажа нашия улов и много интересно предложение за миди с черупки! 
 
 
  |  
| Остров Свети Иван. | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  |  
 
 
  |  
| Созопол. |  
 
 
 
 
 
 
  |  
| Една от забележителностите на острова. | 
  | 
  | 
  | 
  |  
 
 
 
 
  |  
| Фар. | 
  |  
 
  |  
| Сонарен Фар. |  
 
 
         Бодили с цвят на старо злато са  често срещана гледка.   
 
  |  
| Пират :) | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  |  
 
  |  
| -Мрежата е празна.....:( |  
 
 
  |  
| Манастир Свети Йоан Предтеча. | 
  | 
  |  
 
             
 
  |  
| Стенопис. |  
 
  |  
| Пресни миди и рапани от бреговете на острова. | 
  |  
 
  
  
  |  
| Кой се е скрил тук? |  
 
  
Ако  имате път към Созопол, доставете си това удоволствие,  разходете се на  остров Свети Иван.Ще се впечатлите от  загадъчния дух на това място . 
                               *  *  * 
 
   Миди с девисил, това е рецепта за много  вкусни, бързи и лесни за приготвяне миди. 
Рецептата е адаптирана от Жак Пепен.  
 
 
 
 
Продукти: за 2 порции  
- 500 гр. миди с черупки
 
- 1 ч.ч. вино
 
- 1/2 ч.ч. вода
 
- 1 връзка девисил (оригиналната рецепта е с магданоз)
 
- 1 ч.ч. зехтин 
 
- 4 скилидки чесън
 
- 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил или 1 ч.л. сух
 
-  2 филийки хляб
 
- сол на вкус
 
 
 
 
 
 
 Приготвяне: 
 Почистете  мидите много добре.В подходящ съд ги сварете с виното, водата и 2  стръка девисил.  Варете ги 4-5 мин или докато се отворят всички  миди.Оставете ги да изстинат, през това време в блендер или пасатор  смесете зехтина, чесъна, девисила, джинджифила и солта (можете да  нарежете ситно всичко на ръка).Разполовете мидите и оставете само едната  черупка с ядката.Подредете ги в съд за печене, наливайте във всяка мида  по една лъжица  от ароматната смес.Отстранете кората от хляба, нарежете  го на много малки кубчета.Поставете галета в съда от зехтиновата смес и  го разбъркайте да се на мазни леко, ако е нужно добавете няколко  капки зехтин.Поръсете с нарязания хляб.Запечете мидите в предварително  нагрята на 180* фурна за 10 мин. 
 
 
                   Добър апетит и наздраве!    |  |  |      |  |  | Добавете надпис | 
Много добре изглежда! Браво!
ОтговорИзтриване