Предлагам ви разходка до остров Св. Иван.
Ще ви покажа нашия улов и много интересно предложение за миди с черупки!
|
Остров Свети Иван. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Созопол. |
|
Една от забележителностите на острова. |
|
|
|
|
|
Фар. |
|
|
Сонарен Фар. |
Бодили с цвят на старо злато са често срещана гледка.
|
Пират :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-Мрежата е празна.....:( |
|
Манастир Свети Йоан Предтеча. |
|
|
|
Стенопис. |
|
Пресни миди и рапани от бреговете на острова. |
|
|
Кой се е скрил тук? |
Ако имате път към Созопол, доставете си това удоволствие, разходете се на остров Свети Иван.Ще се впечатлите от загадъчния дух на това място .
* * *
Миди с девисил, това е рецепта за много вкусни, бързи и лесни за приготвяне миди.
Рецептата е адаптирана от Жак Пепен.
Продукти: за 2 порции
- 500 гр. миди с черупки
- 1 ч.ч. вино
- 1/2 ч.ч. вода
- 1 връзка девисил (оригиналната рецепта е с магданоз)
- 1 ч.ч. зехтин
- 4 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил или 1 ч.л. сух
- 2 филийки хляб
- сол на вкус
Приготвяне:
Почистете мидите много добре.В подходящ съд ги сварете с виното, водата и 2 стръка девисил. Варете ги 4-5 мин или докато се отворят всички миди.Оставете ги да изстинат, през това време в блендер или пасатор смесете зехтина, чесъна, девисила, джинджифила и солта (можете да нарежете ситно всичко на ръка).Разполовете мидите и оставете само едната черупка с ядката.Подредете ги в съд за печене, наливайте във всяка мида по една лъжица от ароматната смес.Отстранете кората от хляба, нарежете го на много малки кубчета.Поставете галета в съда от зехтиновата смес и го разбъркайте да се на мазни леко, ако е нужно добавете няколко капки зехтин.Поръсете с нарязания хляб.Запечете мидите в предварително нагрята на 180* фурна за 10 мин.
Добър апетит и наздраве! | | | | | | Добавете надпис |
Много добре изглежда! Браво!
ОтговорИзтриване