Предлагам ви разходка до остров Св. Иван.
Ще ви покажа нашия улов и много интересно предложение за миди с черупки!
![](//1.bp.blogspot.com/-PngPhLl2GeM/TkBHbN8-WxI/AAAAAAAAAUM/GIDDlLJdro0/s640/DSC06961.JPG) |
Остров Свети Иван. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
![](//3.bp.blogspot.com/-InWx1hrbM04/TkBKWkoaslI/AAAAAAAAAUQ/RJM7U0EYFVU/s640/DSC06861.JPG) |
Созопол. |
![](//4.bp.blogspot.com/-Wr7fFzQNp_w/TkBLDFRhlqI/AAAAAAAAAUs/eykmvRucxkQ/s640/DSC06911.JPG) |
Една от забележителностите на острова. |
|
|
|
|
![](//2.bp.blogspot.com/-TACAzNtlycU/TkBMLq12Q5I/AAAAAAAAAVA/cygfhGJ2WVI/s640/Page2_0.bmp) |
Фар. |
|
![](//3.bp.blogspot.com/-_8kaCD-CGKM/TkBK_BuzztI/AAAAAAAAAUo/fbLy0bD_P7k/s640/DSC06903.JPG) |
Сонарен Фар. |
Бодили с цвят на старо злато са често срещана гледка.
![](//3.bp.blogspot.com/-mHBP_XzlnGI/TkBLHG7Yx5I/AAAAAAAAAU0/L9vCUbcVV10/s640/DSC06919.JPG) |
Пират :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
![](//2.bp.blogspot.com/-ZGQmVo894NQ/TkBOnGuaQsI/AAAAAAAAAVE/4u83SOOeLmY/s640/DSC06838.JPG) |
-Мрежата е празна.....:( |
![](//2.bp.blogspot.com/-otC1POLJQhY/TkBKyJl8iII/AAAAAAAAAUY/Yq7Letrjizg/s640/DSC06888.JPG) |
Манастир Свети Йоан Предтеча. |
|
|
![](//1.bp.blogspot.com/-p-KX7lD0LrI/TkBK8YeIi9I/AAAAAAAAAUk/dKH7ynkt-sc/s400/DSC06900.JPG) |
Стенопис. |
![](//1.bp.blogspot.com/-NDcXg9CSIp4/TkBLOK95f9I/AAAAAAAAAU8/s6Clude90Bw/s640/DSC06943.JPG) |
Пресни миди и рапани от бреговете на острова. |
|
![](//2.bp.blogspot.com/-k_Ng4IHgXsg/TkBLKU8nySI/AAAAAAAAAU4/0q86MQ8x-jQ/s640/DSC06940.JPG) |
Кой се е скрил тук? |
Ако имате път към Созопол, доставете си това удоволствие, разходете се на остров Свети Иван.Ще се впечатлите от загадъчния дух на това място .
* * *
Миди с девисил, това е рецепта за много вкусни, бързи и лесни за приготвяне миди.
Рецептата е адаптирана от Жак Пепен.
Продукти: за 2 порции
- 500 гр. миди с черупки
- 1 ч.ч. вино
- 1/2 ч.ч. вода
- 1 връзка девисил (оригиналната рецепта е с магданоз)
- 1 ч.ч. зехтин
- 4 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил или 1 ч.л. сух
- 2 филийки хляб
- сол на вкус
Приготвяне:
Почистете мидите много добре.В подходящ съд ги сварете с виното, водата и 2 стръка девисил. Варете ги 4-5 мин или докато се отворят всички миди.Оставете ги да изстинат, през това време в блендер или пасатор смесете зехтина, чесъна, девисила, джинджифила и солта (можете да нарежете ситно всичко на ръка).Разполовете мидите и оставете само едната черупка с ядката.Подредете ги в съд за печене, наливайте във всяка мида по една лъжица от ароматната смес.Отстранете кората от хляба, нарежете го на много малки кубчета.Поставете галета в съда от зехтиновата смес и го разбъркайте да се на мазни леко, ако е нужно добавете няколко капки зехтин.Поръсете с нарязания хляб.Запечете мидите в предварително нагрята на 180* фурна за 10 мин.
Добър апетит и наздраве! | | | | | | Добавете надпис |
Много добре изглежда! Браво!
ОтговорИзтриване