28.07.2011 г.

Cake Pops

 В тази рубрика, ще ви запозная с интересни личности, с които ще представим рецепти от различни националности.Ще ви показвам впечатляващи места, които съм посетила.Да се забавляваме заедно!

Съвместно с моята приятелка от Sabina Cakes  стартираме новата рубрика "Интересно и Забавно"!Много ми е приятно да ви представя тази талантлива  дама. Тя би ви очаровала, както със своите торти, така и с пленителния си глас .


Сабина

















Сабина:
 "По призвание съм артист-певица.От 10 год не се занимавам професионално с пеене.През творческия си път съм виждала радостта в очите на хората от моите изпълнения.Когато поднасям на близките си тортите  изработени от мен, виждам как лицата им грейват от щастие.Това  е най-високата оценка за моя труд.Чрез изработването на тортите, изразявам себе си.Влагам цялата си любов и умения във всеки детайл."




Тази прекрасна торта, специално за Атиа е последното творение на Сабина.Имах възможността да споделя изработването и. За мен беше истинско удоволствие да наблюдавам как Сабина с финес и много сръчност оформя прекрасните цветя.


 

                  Освен, че тортата е  красива, тя е с вкусен лек крем и нежен пухкав блат









                                Представяме ви нашата изненада и това са Cake Pops!Те са подходящи за детско парти,
                            детски рожден ден, тематично парти, сватба или  кръщене!
 Cake Pops представляват вкусни  топки на кексова основа, които са изключително забавни, не само за децата ;)! Ще ви демонстрираме как се изработват стъпка по стъпка. Тяхното приготвяне изисква повече свободно време, но резултата е зашеметяващ. Пръчици може да си закупите от ТУК , резултата е същия с дървени шишчета.

Продукти за блата:(количеството е за около 50бр. Cake Pops)
  •  3 яйца
  • 170 гр масло
  • 170 гр.захар
  • 200 гр.брашно
  • 1 ванилия
  • 2 с.л. бътермилк( смесвате 1ч. ч. прясно мляко с 1.с.л. ябълков оцет или лимонов сок, смесват се 10 мин преди употреба)
Това количество е подходящо за кръгла тавичка  18-20 см. Загрейте фурната предварително на 160 градуса С. Поставете  в тавичка хартия за печене i  намаслете. Смесете мекото масло със захарта, разбийте до побеляване на сместа, добавете яйцата едно по едно. Прибавете брашното, ванилията и бътермилка. Изсипете в тавичката и  печете 20 мин. Проверете за готовност с дървен шиш. След като блата е изпечен  поставете на метална скара да изстине.

Продукти за крема:
  • 220 гр.крема сирене  (Philadelphia)
  • 80 гр безсолно масло
  • 250 гр. пудра захар
 С миксер смесете всички съставки, до получаване на крем.


Продукти за глазурата:
  • 250 гр бял шоколад
  • 250 гр. тъмен шоколад
  • цветни захарни бонбони или стърготини
*Шоколада се разтапя на водна баня, преди да се започне декорирането.
*Пригответе стериопор или гъба-пиафлора от цветарски магазин с дебелина 10 см. Там ще поставите готовите Cake Pops.

 
 Приготвяне на сместа и оформяне на  Cake Pops.

1. Натрошете блата на трохи в блендер или на ръка.


           2. Прибавете крема, разбъркайте сместа добре.




         3. В тава поставете лист хартия за печене, освободете място в хладилника или фризера. С лъжица вземете равно количество смес, оформете  топчета с големина на орех.
 * Сместа трябва да е достатъчно мека и влажна, за да не се ронят топчетата, но не  прекалено кремообразна.Усетете консистенцията.

Подредете ги върху готварската хартия .Поставете Cake Pops в хладилник за около 40 мин или във фризер за 15 мин.
           

   
     
      4. На водна баня загрейте от двата шоколада по 100 гр. за закрепване на дръжките. Върха на всяка дръжка  потопете в разтопения шоколад и  поставете внимателно с въртеливо движение до средата на топката.


          5. Върнете в хладилника Cake Pops за охлаждане на шоколада.
       6. Разтопете останалия шоколад.Оставете го до вас във водната баня, за да го поддържа топъл.Потепете всяка топка в шоколада.Леко потупайте (многократно)  върху нож, докато изтече излишния шоколад.



Декорирайте с шарени бонбони или цветна захар.Може да оставете някои Cake Pops да се охладят, след това с тънка струя от топлия шоколад  рисувайте върху тях.Забавлявай те се и развихрете фантазията си.В седваща публикация, ще видите, как се правят тематични Cake pops за детски рожден ден!


15 коментара:

  1. Марияна, честита нова рубрика! Пожелавам ти да я напълниш с изкушения. Първата ти гостенка е невероятно талантлива! Тортите са прекрасни, всеки детайл е изпипан до най-малкия детайл!
    Тези Cake Pops са просто УАУ! В момента преглъщам гладно пред монитора и ми се иска да са на една ръка разстояние и да просто да си грабна няколко и да им се насладя.

    При мен те очаква награда и ще се радвам да се отбиеш, за да си я получиш. :))

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Мариянче, честита нова рубрика!
    Дъхът ми спря гледайки какви красоти е сътворила първата ти гостенка!
    А тези Cake Pops са чудни, вкусни и много идейни!
    Поздравления и за двете, чудесни сте!

    ОтговорИзтриване
  3. Таня, благодаря ти за милите думи!За мен е чест да приема наградата!

    ОтговорИзтриване
  4. Леви, радвам се, че ти е харесало това, което сме представили 3 в 1!:)

    ОтговорИзтриване
  5. Мале, мале - какви чудесии има тука...
    Възхитена съм!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Много се радвам, че ти харесват Cake pops,Инче.Освен, че са симпатични, са изключително вкусни!

    ОтговорИзтриване
  7. Поздравления, за вкусните Cake Pops,тъй като мисля да ги пробвам, понеже имам повод - малък рожденик... искам да Ви попитам от къде мога да си намеря клечиците, на които са забодени тези Cake Pops'чета? И цветните дървени клечки за цветенцата?
    Предварително благодаря
    пожелавам успех на блога

    ОтговорИзтриване
  8. Силви, цветните клечици и белите пръчици си купувам от http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=cake+pops+stick&_sacat=0&_dmpt=Uk_Crafts_Cake_Decorating_MJ&_odkw=wilton+cake+pops+stick&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313.
    Последно си закупих белите пръчици от Леви http://www.cookibooki.bg/24-%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B0/View-all-products.html?limit=18&limitstart=108
    Можеш да замениш пръчиците с дървени шишчета, отново се получават ефектни и вкусни Cake pops!
    Успех и весел празник! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Много Ви благодаря, за бързия отговор...

    ОтговорИзтриване
  10. Красота! Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6.04.2012 г., 8:59:00

    Здравейте, искам да направя великденски cake pops и да попитам може ли да се използва друг вид кексово тесто примерно пандишпан или трябва това защото е по тежко и крема може ли да се направи примерно с маскарпоне или пък заквасена сметана с течен шоколад?

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте, не съм пробвала досега Cake pops с пандишпанов кекс, но мисля, че колкото по - сухо и твърдо е тестото толкова по-добре.Правила съм комбинация, кекс с бисквити.
    Комбинацията маскарпоне с течен шоколад е чудесна, като вкус и консистенция! Успех и весели празници!:)

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря за вниманието и аз така смятах но исках да се допитам.

    ОтговорИзтриване
  14. Zdraveite много хубава рецепта, но не мога да разбера за бътермилк пише две супени лъжици, а след това в скобите пише друго количество мляко. Можете ли да ми обясните какво точно количество трябва да е бътермилка. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  15. Здравейте, правите сместа, която съм описала в скобите, мляко с оцет и от тази смес слагате две супени лъжици. Но тук може да ползвате всякаква рецепта за кекс, само да не е прекалено мек и пухкав.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...