15.06.2011 г.

Сьомга с талиатели от тиквички.

 Тази рецепта е за хора, който обичат зеленчуците да са хрупкави и сочни, почти сурови.Много лесна, бърза и много диетична.Не се заблуждавайте от списъка с продукти, приготвянето няма да ви отнеме повече от 30 мин.







Продукти:(за 2 порции)
  • 4 от най-малките тиквички
  • 200 гр. филе от сьомга
  • 1/2 глава фенхел-100гр
  • 8 чери домат
  • 4 стръка копър
  • 4 скилидки чесън
  • сок от 1/2 лимон
  • черен пипер
  • морска сол
  • 100 мл зехтин





Нарежете тиквичките с белачка за краставици на  филийки.Поставете ги в купа да се мариноват със ситно нарязан копър и чесън, 80 мл от зехтина и сол.




Нарежете рибата на кубчета и овкусете с лимоновия сок и черния пипер.Нарежете фенхела на филийки и чери доматчета на 1/2.В силно нагорещен тиган поставете тиквичките за 3-4 мин.Извадете ги в гивгир или чиния да се отцедят от  излишната вода.В същия тиган поставете рибата и фенхела, след 3 мин добавете доматчетата  и останалия зехтин  за още 1-2 мин.
Сервирайте талиателите в чиния и ги поръсете с рибната смес.




Рецептата е моя импровизация, надявам се да ви допадне!

2 коментара:

  1. Мариянка, тези тиквички станаха убийствени и наистина се приготвят много лесно. Бяха приятна изненада за всички. :))

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам, че сте ги опитали и са ви допаднали!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...