Тази рецепта е за хора, който обичат зеленчуците да са хрупкави и сочни, почти сурови.Много лесна, бърза и много диетична.Не се заблуждавайте от списъка с продукти, приготвянето няма да ви отнеме повече от 30 мин.
Продукти:(за 2 порции)
- 4 от най-малките тиквички
- 200 гр. филе от сьомга
- 1/2 глава фенхел-100гр
- 8 чери домат
- 4 стръка копър
- 4 скилидки чесън
- сок от 1/2 лимон
- черен пипер
- морска сол
- 100 мл зехтин
Нарежете тиквичките с белачка за краставици на филийки.Поставете ги в купа да се мариноват със ситно нарязан копър и чесън, 80 мл от зехтина и сол.
Нарежете рибата на кубчета и овкусете с лимоновия сок и черния пипер.Нарежете фенхела на филийки и чери доматчета на 1/2.В силно нагорещен тиган поставете тиквичките за 3-4 мин.Извадете ги в гивгир или чиния да се отцедят от излишната вода.В същия тиган поставете рибата и фенхела, след 3 мин добавете доматчетата и останалия зехтин за още 1-2 мин.
Сервирайте талиателите в чиния и ги поръсете с рибната смес.
Рецептата е моя импровизация, надявам се да ви допадне!
Мариянка, тези тиквички станаха убийствени и наистина се приготвят много лесно. Бяха приятна изненада за всички. :))
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че сте ги опитали и са ви допаднали!
ОтговорИзтриване