Любимото ми месо е телешко, за приготвяне и за похапване.Комбинирано с патладжан се получава чудесно.Това ястие е подходящо за основно и за предястие.Многото подправки обогатяват допълнително плътния вкус на телешкото месо.
Опитайте го, ще се очаровате!
Загрейте фурната на 190*, нарежете патладжаните по дължина с дебелина 1 см.Посолете патладжана и го поставете да се отцеди за 30 мин.В тигана загрейте зехтина поставете лука, докато се зачерви, добавете месото нараязано на малки хапки изпържете го докато покафенее и течноста се изпари.Добавете всички подправки, единия домат обелен и нарязан на ситно, чесъна, виното, солта.Гответе на умерена температура около 15 мин.Извадете канелената пръчка.Прибавете галетата и дръпнете сместа от котлона.
Опитайте го, ще се очаровате!
Продукти:
- 500 гр. патладжани
- 300 гр. телешко месо
- 1 глава стар лук
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1/2 люта чушка
- 1 чаша червено вино
- 2 пресни домата
- 1/4 ч.ч. галета
- морска сол
- 1,2 цветчета карамфил
- 1 пръчка канела
- 1/4 ч.л.индийско орехче
- пармезан за поръсване
Загрейте фурната на 190*, нарежете патладжаните по дължина с дебелина 1 см.Посолете патладжана и го поставете да се отцеди за 30 мин.В тигана загрейте зехтина поставете лука, докато се зачерви, добавете месото нараязано на малки хапки изпържете го докато покафенее и течноста се изпари.Добавете всички подправки, единия домат обелен и нарязан на ситно, чесъна, виното, солта.Гответе на умерена температура около 15 мин.Извадете канелената пръчка.Прибавете галетата и дръпнете сместа от котлона.
Изплакнете и подсушете патладжана.Намажете от двете страни със зехтин парчетата.Запечете ги на висока скара от двете страни докато покафенеят за около 6 мин.Извадете филииките да се охладят, направете ги на кръст в средата сложете от плънката.Загърнете със страните на парчетата патладжан.Върху джобчето поставете шайба домат, поръсете с пармезан.Запечете за 15 мин или докато се зачерви.От това количество се получават около 18-20 джобчета.
Чаша червено вино е прекрасено допълнение! |
Пробвайте тази рецепта нямя да сажелявате.Вкусих и нямам думи.Отново мога само да похваля Мариянка за нейния изтънчен вкус с който ме кара да готвя с удоволствие и още по голямо желание.Петя
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че те вдъхновявам, обещавам нови предизвикателства!
ОтговорИзтриванеmnogo mi xareca Mariana , 6te go probvam .
ОтговорИзтриванеGeorgia
Благодаря, Gorgia, да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеИмах специален повод и исках да зарадвам всички с разнообразна и вкусна храна.Първото нещо,което знаех,че ще поднеса бяха тези прекрасни патладжани.Бях вкусила малко от тях и много ми харесаха.Сега,когато в моята кухня се разнесе аромат на подправките разбрах какво е удоволствието да си ги приготвиш.Получи се прекрасно предястие и всички много ги харесаха.Благодаря,Мариянка за чудесните идеи.Очаквам още много такива.Петя
ОтговорИзтриванеПетя, аз ти благодаря за милите думи!
ОтговорИзтриване