Получих любезна покана за гостуване в " Мечтай и се Забавлявай ", на която се отзовах с много приятни чувства. Прекрасен блог, където с чаша кафе може да се насладите на пътешествия, игри и рисунки с приятните разкази и снимки на Мариана.
По желание на домакинята, ще ви покажа в снимки, стъпка по стъпка изработката на последната ми торта. Зная за Мариана, колко много обича морето, и затова избрах да и гостувам с торта на морска тематика.
Тя е приготвена като изненада за моя приятелка.
Торта " МОРЕ " Изненада за рожден ден II
Продукти за блата: (адаптиран от Сабина )
Продукти за крема:
Разбивате в отделни съдове сметаната и сиренето " Маскарпоне " на сняг. Смесете ги, добавете постепенно кондерзираното мляко. Внимателно следете количеството на млякото, докато получите желаната гъстота.
Маслен крем:
Сглобяване на тортата.
Изработването на тази торта е изцяло любителско. Ако не ви допада продължителността за оформяне, може да декорирате със сезонни плодове и отново, ще имате прекрасна и много вкусна торта.
<> <> <>
Благодаря от сърце на Мариана за поканата и споделената награда за " Вдъхновяващ Блогър "!
Тази красива награда предавам с уважение на :
"The Art of Real Food"- те ме вдъхновяват всеки месец с интересните и здравословни предизвикателства!
Сабина от Sabina Cakes не само ме вдъхновява, но и споделя опита си с мен, затова желая да споделя награда си с Царицата на тортите!
Тя е приготвена като изненада за моя приятелка.
Торта " МОРЕ " Изненада за рожден ден II
Продукти за блата: (адаптиран от Сабина )
- 15 яйца
- 370 гр. захар
- 200 гр. брашно (пресято)
- 50 гр. какао (пресято)
- ванилия
- щипка сол
Разделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте с 4 с.л. от захарта на сняг, жълтъците разбийте с останалата захар до побеляване. Със силиконова шпатула внимателно ги смесете, добавете постепенно брашното, какаото, ванилията и солта, като бъркате, бавно и постепенно.
За тази конусовидна форма на тортата е необходимо да изпечете следните блатове:
1 - ви етаж- върху хартия за печене, оформете:
4 кръга с диаметър - 28 см, 26 см, 24 см и 22 см.
2 - ри етаж - върху хартия за печене аналогично оформете :
4 кръга с диаметър - 18 см, 16 см , 14 см и 12 см.
Разпределете от сместа за блата равни количества върху кръговете, за да се постигне еднаква дебелина на блатовете.
Печете в предварително загрята фурна на 180 * С за 8 - 10 мин. Наблюдавайте блатовете да не се препекат.
1 - ви етаж- върху хартия за печене, оформете:
4 кръга с диаметър - 28 см, 26 см, 24 см и 22 см.
2 - ри етаж - върху хартия за печене аналогично оформете :
4 кръга с диаметър - 18 см, 16 см , 14 см и 12 см.
Разпределете от сместа за блата равни количества върху кръговете, за да се постигне еднаква дебелина на блатовете.
Печете в предварително загрята фурна на 180 * С за 8 - 10 мин. Наблюдавайте блатовете да не се препекат.
Продукти за крема:
- 700 мл. течна не подсладена сметана
- 500 гр. маскарпоне.
- 200 мл. кондензирано подсладено мляко 8% ( с гъстотата на боза)
Маслен крем:
- 100 гр меко масло
- 100 гр пудра захар(пресята)
- 2 с.л. прясно мляко
Сглобяване на тортата.
Започнете с най - широкия блат и за двата етажа. Намажете с крем и така редувайте четирите блата. Поставете ги в хладилник за 3 - 4 часа, да слегнат блатовете и крема. Извадете тортите, изрежете с остър нож излишните парчета, до получаването на конусовидна форма и гладки стени. Следващата стъпка е покриването с масления крем на двете торти, след което трябва да се охладят за още 3 - 4 ч. Ако е нужно нанесете още от масления крем, за да се получат гладки и равни стени. След като тортите са достатъчно охладени ( с твърди стени ) обърнете много внимателно по следния начин, с помощта на шпатула: 1- ви етаж върху подложката, която сте приготвили, 2-ри върху плоскост. Следва покриването с моделираща маса. Закрепете двата етажа посредством дървени шишчета. За морските мотиви изработих калъпи от стоматологичен силикон за снемане на отпечатъци, !
Изработването на тази торта е изцяло любителско. Ако не ви допада продължителността за оформяне, може да декорирате със сезонни плодове и отново, ще имате прекрасна и много вкусна торта.
<> <> <>
Благодаря от сърце на Мариана за поканата и споделената награда за " Вдъхновяващ Блогър "!
Тази красива награда предавам с уважение на :
"The Art of Real Food"- те ме вдъхновяват всеки месец с интересните и здравословни предизвикателства!
Сабина от Sabina Cakes не само ме вдъхновява, но и споделя опита си с мен, затова желая да споделя награда си с Царицата на тортите!
Чудна тортичка си направила, Мариянче! В актуалните морски цветове :))
ОтговорИзтриванеИ този поднос за торти е много симпатичен! Аз така и не мога да си намеря подходящ...
Поздрави!
Mnogo ti blagodaria Merka za nagradata.Za men e ydovolstvie da spodeliam skromnia si opit,a tvoite ymenia sa naistna vdahnoviavashti! Pojelavam ti mnogo yspehi! Tselyvki ot men!
ОтговорИзтриванеSabina cakes.
Прелестна торта!Толкова е красива,че неколкократно се връщах да разглеждам снимките!Мариянче,ти и другите момичета,които приготвяте тези фантастични торти,изпипани до съвършенство сте истински художници!
ОтговорИзтриванеДоставяш ми голямо удоволствие с постовете си!
Пожелавам ти един чудесен ден!
Wow! A masterpiece.Yhis lookd fantatsic.Bravo;))
ОтговорИзтриванеЕли, благодаря ти. Този поднос е същия, понеже е стъклен приема различни цветове.:-)
ОтговорИзтриванеСаби, аз ти благодаря, Целувки!
Кате, обещавам да ти доставя още удоволствие в бъдеще.
Dzoli, Thank you very much!
Чудесно гостуване, чудесна торта!
ОтговорИзтриванеПоздравления и за двечките!
Сърдечен поздрав и слънчево настроение!
Мариянче,великолепно си се представила за гостуването с тази неимоверно красива и сложна торта!Доста труд,време и старание си положила,не мога да не поднеса адмирации за всичко това!Майсторско изпълнение-ефектно,красиво,прецизно!
ОтговорИзтриванеКомплименти и сърдечни поздрави!
Роси
Мариянче, страхотно представяне за гостуването ти! Тортата е фантастична, изпипана и до най-малкия детайл!:-))) Обичам блога и постовете ти, защото ми е хубаво да те чета, да се възхищавам на великолепните ти снимки и не на последно място, защото е много вкусно тук.:-))
ОтговорИзтриванеПоздравления за майсторството!
Прегръдки и пожелания за усмихнат ден!:-))
Леле, леле, фантастична торта! Много ми харесва! Поздравления за майстора, чудесно гостуване!
ОтговорИзтриванеХубав ден и на двечките :)
Леви,
ОтговорИзтриванеРоси,
Мони,
Инче,
Вашите коментари ме правят много щастлива! Благодаря ви от сърце!
МАРИЯНЧЕ,невероятни неща видях в блога ти.Всичко е толкова изпипано и красиво ,че ми напълни сетивата със красота.
ОтговорИзтриванеНамини в блога ми имам награди за тебе.
Хубава и прекрасна вечер!
Невероятна торта - идейна, красива, елегантна и носеща много настроение! За вкуса, че е чудесен, не се и съмнявам като чета продуктите.
ОтговорИзтриванеПоздравление за търпението, майсторството и желанието, което си вложила!
Поздрав и пожелание за цветни есенни дни!
Зиче, благодаря, ще намина да си взема наградките!
ОтговорИзтриванеЛети, благодаря ти за милите думи!
Привет и тук, Марияна! Тази торта изглежда изключително красива и вкусна - страхотно, свършена работа!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Марияна, торта с морските мотиви и тази интересна и нестандартна форма е повече от страхотна. Браво.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и честита награда!!!
СТРАХОТНИ ЦВЕТОВЕ !
ОтговорИзтриванеFarmacia On Line was originally designed to treat erectile dysfunction.
ОтговорИзтриванеPfizer disputes this claim. Numerous studies have shown the drug has many complex medical effects.
My page: Take A Look At The Site Here