11.10.2011 г.

Гостуване в " Мечтай и се забавлявай" с торта " Море "

      Получих любезна покана за гостуване в  " Мечтай и се Забавлявай ", на която се отзовах с много приятни чувства. Прекрасен блог, където с чаша кафе може да се насладите  на пътешествия, игри и рисунки с приятните разкази и снимки на Мариана.

По желание на домакинята, ще ви покажа  в снимки, стъпка по стъпка изработката на последната ми торта. Зная за Мариана, колко много обича морето, и затова избрах да и гостувам с  торта на морска тематика.
Тя е приготвена като изненада за моя приятелка.
Торта " МОРЕ " Изненада за рожден ден II








 Продукти за блата: (адаптиран от Сабина )
  • 15 яйца
  • 370 гр. захар
  • 200 гр. брашно (пресято) 
  • 50 гр. какао (пресято) 
  • ванилия
  • щипка сол
Разделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте с 4 с.л. от захарта на сняг, жълтъците разбийте с останалата захар до побеляване. Със силиконова шпатула внимателно ги смесете, добавете постепенно брашното, какаото, ванилията и солта, като бъркате, бавно и постепенно.
За тази конусовидна форма на тортата е необходимо да изпечете следните блатове:
1 - ви етаж- върху хартия за печене, оформете:
4 кръга с диаметър -  28 см, 26 см, 24 см и 22 см.
2 - ри етаж - върху хартия за печене аналогично оформете :
4 кръга с диаметър - 18 см, 16 см , 14 см и 12 см.
Разпределете от сместа за блата равни количества върху кръговете, за да се постигне еднаква дебелина на блатовете.
Печете в предварително загрята фурна на 180 * С за 8 - 10 мин. Наблюдавайте блатовете да не се препекат.



Продукти за крема:
  • 700 мл. течна не подсладена сметана
  • 500 гр. маскарпоне.
  • 200 мл. кондензирано подсладено мляко 8% ( с гъстотата на боза)
Разбивате в отделни съдове сметаната и сиренето " Маскарпоне " на сняг. Смесете ги,  добавете постепенно кондерзираното мляко. Внимателно следете количеството на млякото,  докато получите желаната гъстота.

Маслен крем:
  • 100 гр меко масло
  • 100 гр пудра захар(пресята)
  • 2 с.л. прясно мляко 
 Разбийте всички продукти до получаване на маслен крем.






Сглобяване на тортата.

Започнете с най - широкия блат и за двата етажа.  Намажете с крем и така редувайте четирите блата. Поставете ги в хладилник за 3 - 4 часа,  да слегнат блатовете и крема. Извадете тортите, изрежете с остър нож излишните парчета, до получаването на конусовидна форма и гладки стени. Следващата стъпка е покриването с масления крем на двете торти, след което трябва да се охладят за още 3 - 4 ч. Ако е нужно нанесете още от масления крем, за да се получат гладки  и равни стени. След като тортите са достатъчно охладени ( с твърди стени ) обърнете много внимателно по следния начин, с помощта  на шпатула: 1- ви етаж върху подложката, която сте приготвили,  2-ри върху  плоскост. Следва покриването с моделираща маса. Закрепете двата етажа посредством дървени шишчета. За морските мотиви изработих калъпи от стоматологичен силикон за снемане на отпечатъци, !


Изработването на тази торта е изцяло любителско.  Ако не ви допада продължителността за оформяне, може да декорирате със сезонни плодове и отново, ще имате прекрасна и много вкусна торта.
                          <>  <>  <>


 Благодаря от сърце на Мариана за поканата и споделената награда за " Вдъхновяващ Блогър "!

               Тази красива награда предавам с уважение на :



 "The  Art of Real Food"- те ме вдъхновяват всеки месец с интересните и здравословни предизвикателства!
Сабина от Sabina Cakes не само ме вдъхновява, но и споделя опита си с мен, затова желая да споделя  награда си с  Царицата на тортите!


17 коментара:

  1. Чудна тортичка си направила, Мариянче! В актуалните морски цветове :))
    И този поднос за торти е много симпатичен! Аз така и не мога да си намеря подходящ...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Mnogo ti blagodaria Merka za nagradata.Za men e ydovolstvie da spodeliam skromnia si opit,a tvoite ymenia sa naistna vdahnoviavashti! Pojelavam ti mnogo yspehi! Tselyvki ot men!
    Sabina cakes.

    ОтговорИзтриване
  3. Прелестна торта!Толкова е красива,че неколкократно се връщах да разглеждам снимките!Мариянче,ти и другите момичета,които приготвяте тези фантастични торти,изпипани до съвършенство сте истински художници!
    Доставяш ми голямо удоволствие с постовете си!
    Пожелавам ти един чудесен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Wow! A masterpiece.Yhis lookd fantatsic.Bravo;))

    ОтговорИзтриване
  5. Ели, благодаря ти. Този поднос е същия, понеже е стъклен приема различни цветове.:-)

    Саби, аз ти благодаря, Целувки!

    Кате, обещавам да ти доставя още удоволствие в бъдеще.

    Dzoli, Thank you very much!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесно гостуване, чудесна торта!
    Поздравления и за двечките!


    Сърдечен поздрав и слънчево настроение!

    ОтговорИзтриване
  7. Мариянче,великолепно си се представила за гостуването с тази неимоверно красива и сложна торта!Доста труд,време и старание си положила,не мога да не поднеса адмирации за всичко това!Майсторско изпълнение-ефектно,красиво,прецизно!

    Комплименти и сърдечни поздрави!
    Роси

    ОтговорИзтриване
  8. Мариянче, страхотно представяне за гостуването ти! Тортата е фантастична, изпипана и до най-малкия детайл!:-))) Обичам блога и постовете ти, защото ми е хубаво да те чета, да се възхищавам на великолепните ти снимки и не на последно място, защото е много вкусно тук.:-))
    Поздравления за майсторството!
    Прегръдки и пожелания за усмихнат ден!:-))

    ОтговорИзтриване
  9. Леле, леле, фантастична торта! Много ми харесва! Поздравления за майстора, чудесно гостуване!

    Хубав ден и на двечките :)

    ОтговорИзтриване
  10. Леви,
    Роси,
    Мони,
    Инче,
    Вашите коментари ме правят много щастлива! Благодаря ви от сърце!

    ОтговорИзтриване
  11. МАРИЯНЧЕ,невероятни неща видях в блога ти.Всичко е толкова изпипано и красиво ,че ми напълни сетивата със красота.
    Намини в блога ми имам награди за тебе.
    Хубава и прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  12. Невероятна торта - идейна, красива, елегантна и носеща много настроение! За вкуса, че е чудесен, не се и съмнявам като чета продуктите.
    Поздравление за търпението, майсторството и желанието, което си вложила!
    Поздрав и пожелание за цветни есенни дни!

    ОтговорИзтриване
  13. Зиче, благодаря, ще намина да си взема наградките!
    Лети, благодаря ти за милите думи!

    ОтговорИзтриване
  14. Привет и тук, Марияна! Тази торта изглежда изключително красива и вкусна - страхотно, свършена работа!

    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  15. Марияна, торта с морските мотиви и тази интересна и нестандартна форма е повече от страхотна. Браво.
    Прегръдки и честита награда!!!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4.04.2013 г., 14:54:00

    Farmacia On Line was originally designed to treat erectile dysfunction.
    Pfizer disputes this claim. Numerous studies have shown the drug has many complex medical effects.



    My page: Take A Look At The Site Here

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...