Това ястие е засищащо и витаминозно, оставям на вас да изберете дали ще го сервирате като салата, предястие или основно. Щастлива съм, че преоткрих тиквата в друго амплоа. Надявам се, да ми се доверите и да опитате тази ароматна гозба!
Количеството на продуктите са по ваша преценка, ползвала съм:
- 1 малка тиква
- 150 гр. броколи
- 1/2 стрък праз
- шепа рукола или бейби спанак
- 2 - 3 фурми
- черен и бял сусам
- кедрови ядки
- 2 с. л.зехтин
Продукти за соса:
( вдъхновена от ЕОС )
- 2 с. л. балсамов оцет
- 2 с. л. зехтин
- 1 с. л. тъмен соев сос
- 1 ч. л. джинджифил
- 1/4 к. л. индийско орехче
- салвия
- щипка кафява захар
- щипка морска сол
Нарежете другата част на тиквата на лентички с дебелина 1 см. Бланширайте броколите, нарежете праза на едро. В сух нагорещен тиган запечете семената и ядките, извадете ги да се охладят. Ползвайте същия тиган, намазнете го леко. Поставете парчетата тиква, докато печете я мажете със соса. Добавете броколите и праза да се гриловат. Овкусете със зехтин по ваш вкус.
Когато тиквата е готова, запълнете я с рукола, топлите зеленчуци, фурмите ( отстранете костилките и ги нарежете на ленти ), поръсете със семената и обилно залейте с ароматния сос!
Изглежда страхотно!
ОтговорИзтриванеИ на мен така ми се струва...
ОтговорИзтриванеАй, прелест тиквена!!! Много оригинално поднесено и адски красиво изглежда, Мариянче! Чудесно предложение за по-разчупени гости :))
ОтговорИзтриванеТова е много интересно предложение, Марияна -
ОтговорИзтриванеизглежда изкушаващо ароматно и вкусно. Допада ми тази комбинация от сладко и солено. Чудесна рецепта, благодаря и усмихнат ден, Диана
Благодаря, ви мили приятели за коментарите. Радвам се, да ви зарадвам с нещо по нетрадиционно за хапване!
ОтговорИзтриванеМного ароматно , красиво , цветно и вкусно е при теб Мариянка ! Интересно предложение ...:)
ОтговорИзтриванеМариянче,ама си се развихрила с тази тиква....гледай ти каква вкусотия!И много фешън ти е идеята,много цветно,красиви снимки!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав и уютна вечер!
Много оригинално и красиво!
ОтговорИзтриванеАма за съжаление мъжът ми сутринта разпарчетоса тиквата....
Следващата обаче може и да стане по твоя начин! :-))
Много оригинално предложение, аранжирано и поднесено като в изискан ресторант. Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеМариянка, наистина съм силно впечатлена от тази рецепта!
ОтговорИзтриванеМного идейна и достойна за сервиране в 5 звезден ресторант!
Искрени адмирации!
Сърдечен поздрав и уютна вечер!
Прекрасна!
ОтговорИзтриванеХаресва ми идеята. Адски е есенно и пъстро!
Благодаря, Марияна:-)
Мили дами, високо ценя вашето мнение, благодаря ви!
ОтговорИзтриванеТопла вечер!
Мариянче,и аз сервирам салатата с тиква в тиквата,но не се бях сетила да я издълбая на две части.Идеята е невероятна!Благодаря!Салатата и снимките са превъзходни!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден,и разпускащ уикенд!
Кате, благодаря ти! Радвам се, че споделяме една идея. :) Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеАз признавам, че не обичам тиква и то без да има логическа причина за това - просто ми е в списъка с нещата, на коите се муся недоверчиво :-), но тази тук изглежда перфектно, заедно със зеленчуците от плънката и соса! Чак ми се приисква да опитам. Чудесна е и страшно изкусителна!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Strahotna ideia, kskto vinagi si mnogo Originalna. Bravo Merka.
ОтговорИзтриванеДени, много съм щастлива след като съм предизвикала интереса ти към това ястие, след като не харесваш тиква.
ОтговорИзтриванеСаби, много ти благодаря. Прегръщам те!
Изглежда много вкусно)
ОтговорИзтриванеМного екзотично!
ОтговорИзтриване