Представям ви, две здравословни, много бързи за приготвяне, ароматни и полезни ястия.
Броколи с ароматен тахан
адаптирано от Fiesta TV
- 1 глава броколи
- 1 / 4 ч . ч. тахан
- 1 с. л. ленено олио
- 2 с. л. зехтин
- 1 с. л. соев сос
- 1 с. л. оризов оцет ( бял балсамов )
- 2 с. л. кафява захар
- 3 скилидки ситно нарязан чесън
- 1 с. л. настърган джинджифил
- 1 белен морков (за гарниране)
- вода за разреждане
Приготвяне:
Разбъркайте ги с дресинга в голяма купа докато се покрият отвсякъде или ги полейте.
Покрийте ги, съхранете ги в хладилника докато стане време за сервиране.
Гарнирайте с ивички от морков настърган с белачка за картофи.
Печена сьомга в пергамент.
Тази рецепта е много лесна за изпълнение. Всички качества и аромати на сьомгата, зеленчуците и подправките се запазват. Така поднесено блюдото е много изненадващо за вашите близки или гости. Запазва се за дълго време топло и сочно.* Огромен плюс е чистата тава.
Продукти:
- 4 котлета сьомга или филета
- 4 стръка зелен лук
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- 4 - 5 стръка копър
- 10 пресни листа босилек
- 4 лимонови резена
- смес от лют пипер на вкус
- бяло вино за поръсване
- зехтин за намазване
- морска сол на вкус
Подгответе 4 листа хартия за печене.
Прегънете всеки лист, очертайте 1 / 2 сърце, което е по - широко в основата си.
Разгънете четирите листа. Овкусете сьомгата с пипер, разпределете подправките и чушките върху хартията в едната 1/2 на сърцето. Поставете рибата, добавете още от продуктите, поръсете с вино.
По - лесно е отколкото изглежда. Вкусът на рибата остава също толкова добър, ако я завиете в пергамента като пакетче.
Изпечете рибата в предварително загрята фурна на 190 градуса С.
Сервирайте рибата топла, като разрежете хартията с остър нож във формата на кръст.
Добър апетит!
Чудесни предложения и много апетитни снимки , Мариянка !
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави от мен ! :)
Много апетитна е рибката така, Марияна!
ОтговорИзтриванеГарнитурата я отстъпвам на Сабина, но от рибката ще си отчупя :)
Лека нощ и поздрави!
Muy rica, buenísima la receta me gusta mucho tu blog,gracias por compartir recetas de otras culturas un beso
ОтговорИзтриванеI love fish and your recepie seems realy tasty..with all spices and side dishes>Great job:)
ОтговорИзтриванеОх, Мариянче, и двете предложения са страхотни!
ОтговорИзтриванеМного изкусително си ги поднесла, ще ми се да се пресегна и да си бодна с виличката...
Благодаря за рецептите!
Прегръдки :)
Сабинче, радвам се, че ти допадат ястията!
ОтговорИзтриванеПепи, както обичаме с много подправки :))
Gracias María, ven de nuevo!
Dzoli, and I like fish a lot:) Thanks!
Инче, благодаря ти за милите думи!
Хубав ден!
Have a nice day!
Мариянче,сосчето за броколите звучи много интересно и интригуващо!
ОтговорИзтриванеА рибката е много добра идея,заснета най-подробно!
Разкошно,леко ястие се е получило!
Макар че сьомгата не ми е от любимите риби,този метод би бил успешен с друга моя любима рибка!
Хубава и релаксираща вечер ти пожелавам!
Еликсирче, и аз съм на мнение, че всяка риба е подходяща за тази рецепта! Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеПрекрасни са,Марияна!
ОтговорИзтриванеГарантирано вкусни и ароматни предложения.
Много ми допадат - точно по мой вкус:)
Поздрави и хубаво утре, Диана
Чудна рибка, Марияна!
ОтговорИзтриванеидеята за броколите с тахан също ме заинтригува.
Поднасянето е на ниво...с една дума:
Благодаря:-)!
Диана, много се радвам, че сме от една порода :))
ОтговорИзтриванеМъхче, аз ти благодаря. Радвам се че тахана ти допада!
Хубава Вечер!
Това са две предложения, които ще удовлетворят всички вкусове вкъщи :)! За мен броколите с готиното сосче - супер интригуващо ми звучи и ще си го пробвам!! А за останалите - тази прекрасно изглеждаща печена сьомга в пергамент, че милите риба само на Никулден им приготвям :))
ОтговорИзтриванеВкъщи много обичаме рибка и често приготвям. Харесва ми твоят начин на приготвяне на сьомгата. И както казваш, не е трудна за изпълнение.:-)))
ОтговорИзтриванеА гарнитурата ти звучи толкова интересно и вкусно. Поднесла и аранжирала си всичко толкова изискано, елегантно, изкусително, просто само трябва да се въоръжа с виличка (или може би лъжица, че събира повече:-)), да се пресегна през монитора и да опитам тези вкусотии.:-))) Прекрасни предложения, Мариянче!
Поздрави и прекрасни почивни дни!
Мина, за всеки по нещо, само да са доволни. :))Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеМони, липсваш ми, очаквам да се завърнеш на кулинарната сцена! Радвам се, че ти допада новото ми предложение!
Обожавам и сьомга, и тахан! Записвам си рецептите :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!
Чудесни предложения, много, много ми харесват, Мариянка.:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти.
Пожелавам слънчеви и приятни почивни дни.:))
Ели, дано ти се усладят :))
ОтговорИзтриванеРони, радвам се, че ти допадат. Аз обожавам твоята сьомга с зеленчуци на фурна!
Хубава и вкусна вечер!
Мариянче,не понасям риба,затова няма да лицемернича и да възхвалявам ястието,но това не ми пречи да се възхитя на прекрасно оформените порции и красивите снимки!
ОтговорИзтриванеПрегръщам те и ти пожелавам успешна нова седмица!
Кате, много мили думи от човек, който не обича риба! Благодаря ти :))
ОтговорИзтриванеУспешна седмица!
Чудесни предложения, Мариянка!
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала риба в пергамент, но май е време да се поправя!:)
Сърдечни поздрави!
Леви, добре дошла! Благодаря ти! Очаквам новости при теб.
ОтговорИзтриванеТака вкусно ,ароматно и уютно е при теб!-Няма излизане!
ОтговорИзтриване