29.05.2011 г.

Торта " Макове " 40 г. заедно!

Торти и Сладкиши.

Приготвянето на сладкиши за мен винаги  е било загадъчна и изпълнена с трудности цел. След като, синът ми  ме помоли да му приготвя мъфини, като от" Mc Donalds" започна изминаването на път изпълнен с  разочарования, но и с много удовлетвореност.
Естествено,  търсих рецепти в интернет, тогава попаднах на Sweet Kingdom. Там има прекрасни рецепти  и полезни съвети за сполучливи мъфини. Видях невероятните  торти , произведения на изкуството от Тайната на нашата вечеря. Прекрасни,  изпълнени с много аромати и нежни вкусове са рецептите за торти на Ginger Cookies и Готвенето е забавно. А тези  са изработени с много обич до съвършенство от моя приятелка Sabina Cakes. Вдъхновена от цялата тази магия и прекрасни рецепти, навлязох в света на тортотворчеството.
Благодаря ви момичета!



   Моята  първа вита торта покрита с моделираща маса. Повода бе, юбилея от сватбата на родителите, на моя съпруг. Вдъхновена от напръсканите с макове  полета.






                                     


    






Продукти:
  • За блата:
  • 8 желтъка
  • 4 белтъка
  • 100 гр.захар
  • 80 гр.брашно
  • 20 гр.пшенично нишесте
  • 1 ч. л. настъргана лимонена кора
  • щипка сол
От това количество се получи малка тортичка с диаметър 17 см и височина 10 см.
  1. Разбивате жълтъците с 1 с.л. захар, солта и лимонената кора
  2. Белтъците разбивате на сняг с останалото количество захар
  3. Към  белтъците прибавяте постепенно жълтъците
  4. На края прибавяте пресятото  брашно и нишесте.       
Пече се в предварително загрята фурна на 230*, в тавичка 40 см.-30 см. върху готварска хартия на средна скара.Готов е за 6-8 мин(в моята фурна 5 мин, в плитка тавичка са достатъчни) трябва да се наблюдава постоянно.Топъл блата се обръща върху влажна кърпа, отстранявате хартията.За основата  оформяте малко от сместа с диаметър, който ви е нужен върху хартя за печене.

    Крем:
   
  • 500 гр.маскарпоне
  • плодовете на 1 компот от праскови, може пресни плодове по избор
  • 4, 5бр от плодовете нарязани на кубчета 
Пасирате прасковите, смесвате се с маскарпоне. Разрязвате блата на три равни парчета. При мен се получиха по 9см. Намазвате ги с крема, поръсвате с парченцата плод. Завиват се върху основния блат. Стягат се в саморегулиращ ринг, 12 ч да стегне в хладилник. Блатовете не се сиропират, сока от прасковите е достатъчен за да имате сочна торта.







                                                 С много обич за сем. Стоянови!


4 коментара:

  1. Merka znaesh che az sam edna ot nai-golemite ti fenki i te podkrepiam napalno v tova ,koeto pravish.Mnogo sam shtastliva ,che sas teb spodeliame edna srast.Lubovta ni kam blizkite i tvorcheskite ni natyri ni vavedoha vav edin nov sviat(krasiv i vkysen :-))pozdravlenia za tvoite tvorenia i za tova krasivo biju,koeto otnovo e sazdadeno sas mnogo obich.Blagodaria ti che spodeliash sas nas tvoite retsepti.Tselyvki ot men. Sabina

    ОтговорИзтриване
  2. Верна фенка на Sabina Cakes!Благодаря Саби!Очаквам с нетърпение новите ти красоти.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9.06.2011 г., 5:46:00

    Страхотни макове върху страхотна торта. Много стилно и мило. Станимира

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, Станимира, те го заслужават.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...