Агнешкото с подправки и сладкия вкус на кайсии ще накарат и най-големите "неприятели" на това месо да го опитат. Казвам го от личен опит. Моя близка си хапна тази порция с огромно удоволствие. Уж не обичаше агнешко :-).
Продукти:
- 16 половинки сушени кайсии
- 4 едри или 6 по малки агнешки котлетчета
- 180 гр.нарязан лук
- 20 гр магданоз(1/2 връзка)
- 1 с. л. зехтин
- 1 ч .л. суха мащерка
- 1 ч. л. сух босилек
- 2 скилидки чесън
- 30 гр. лимонов сок
- 1 ч. л. лимонова кора
- 1/4 ч. л. сол
- 1/2 ч. чер пипер
Приготвяне:
- Накиснете кайсиите в топла вода за 10 мин.
- Разрежете всеки котлет хоризонтално, така че да се получи джобче.
- Във всяко джобче поставетепо 4 кайсиеви половинки и 45 гр лук (2-3 с. л.)
- Натиснете месото, така че да затворите джобчетата.
- Разбийте в пасатор останалите продукти на пюре.
- Намажете котлетите с пюрето, покрийте ги и ги оставете в хладилника за 3 часа.
- Затоплете фурната на 190*
- Поставете котлетите на пергаментова хартия, покрийте ги с фолио и печете 30 мин.
- Отстранете фолиото и запечете още 7-8 мин.
За разнообразие:
Може да накисните кайсиите в коняк или ром.
За гарнитура подхожда микс от бял и див ориз, задушени зеленчуци или печени на грил лук и чесън с люспите.
Кайсиите камелизират месото и се получава тази златиста коричка, на която никой не би устоял. Чаша бяло вино или розе ще са чудесно допълнение към това ястие.
Насладете му се!
Marianka ,ti si strahotna,a iastiata koito prigotviash sa kato kartini!Ne samo sa krasivi ,no i mnogo vkysni.Strahotna si! Sabina.
ОтговорИзтриванеТова и аз ще го опитам. Изглежда страхотно. Браво за амбицията, търпението и красотата, които влагаш във всяко твое ястие. Станимира.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Саби.Очаквам те да ми гостуваш с някоя традиционна рецепта от Сингапур.
ОтговорИзтриванеСтанимира, много се радвам, че ти е допаднала тази рецепта.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеbih go opitala i az....!
ОтговорИзтриванеПрекрасно изглеждат, Усмивке! Наистина коричката е трепач отвсякъде :))
ОтговорИзтриванеИ снимките са много красиви!!!
С пожелание за хубави празници и повече мързел :)