26.05.2011 г.

Агнешки котлети с кайсиев пълнеж.





Агнешкото с подправки и сладкия вкус на кайсии ще накарат и най-големите "неприятели" на това месо да го опитат. Казвам го от личен опит. Моя  близка си хапна тази порция с огромно удоволствие. Уж не обичаше агнешко :-).




Продукти:
  • 16 половинки сушени кайсии
  • 4 едри или 6 по малки агнешки котлетчета
  • 180 гр.нарязан лук
  • 20 гр магданоз(1/2 връзка)
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 ч .л. суха мащерка
  • 1 ч. л. сух босилек
  • 2 скилидки чесън
  • 30 гр. лимонов сок
  • 1 ч. л.  лимонова кора
  • 1/4 ч. л. сол
  • 1/2 ч. чер пипер








    Приготвяне:
  1. Накиснете кайсиите в топла вода за 10 мин.
  2. Разрежете всеки котлет хоризонтално, така че да се получи джобче.
  3. Във всяко джобче поставетепо 4 кайсиеви половинки и 45 гр лук (2-3 с. л.)
  4. Натиснете месото, така че да затворите джобчетата.
  5. Разбийте в пасатор останалите продукти на пюре.
  6. Намажете котлетите с пюрето, покрийте ги и ги оставете в хладилника за 3 часа.
  7. Затоплете фурната на 190*
  8. Поставете котлетите на пергаментова хартия, покрийте ги с фолио и печете 30 мин.
  9. Отстранете фолиото и запечете още 7-8 мин.
    




За разнообразие:
Може да накисните кайсиите в коняк или ром.
За гарнитура подхожда  микс от бял и див ориз, задушени зеленчуци или  печени на грил лук и чесън с люспите.





Кайсиите камелизират месото и се получава тази златиста коричка, на която никой не би устоял. Чаша бяло вино или розе ще са чудесно допълнение към това ястие.
Насладете му се!







      

6 коментара:

  1. Анонимен26.05.2011 г., 18:01:00

    Marianka ,ti si strahotna,a iastiata koito prigotviash sa kato kartini!Ne samo sa krasivi ,no i mnogo vkysni.Strahotna si! Sabina.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27.05.2011 г., 10:40:00

    Това и аз ще го опитам. Изглежда страхотно. Браво за амбицията, търпението и красотата, които влагаш във всяко твое ястие. Станимира.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти Саби.Очаквам те да ми гостуваш с някоя традиционна рецепта от Сингапур.

    ОтговорИзтриване
  4. Станимира, много се радвам, че ти е допаднала тази рецепта.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасно изглеждат, Усмивке! Наистина коричката е трепач отвсякъде :))
    И снимките са много красиви!!!
    С пожелание за хубави празници и повече мързел :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...