Продукти 4 порции
- 900 гр.свинско бон филе
- 300 мл. кокосово мляко
- 4 с. л. зехтин
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- 1 зелена чушка
- 1 с. л. нишесте
- 3 с. л. студена вода
- 1 с. л. кафява захар
- 115 гр неподсладен кокосов орех
Приготвяне:
- Поставете свинското и 1/2 от кокосовото мляко в плитка купа.Мариновайте ги в хладилник за 3 часа.
- Затоплете фурната на 180*
- В тиган загрейте 3 с. л. зехтин на умерен огън.Запържете месото от всички страни и го прехвърлете в тава за печене.Печете го 20 -25 мин, покрито с фолио.
- В същия тиган загрейте останалия зехтин, задушете чушките за 5 мин .
- В малка купа разтворете нишестето във водата.
- Добавете останалата част от кокосовото мляко в тигана.Добавете захарта и бъркайте, за да получите хомогенна смес.
- Добавете нишестето към нея.Бъркайте докато се сгъсти.
- Вдигнете соса от котлона и добавете кокосовия орех.
- Нарежете месото на филийки и залейте със соса.
- По ваше желание запечете в леко намазнен тиган банан на шайби за секунди и гарнирайте с тях.
Марияна, много екзотично предложение, но съм сигурна, че е адски вкусно.
ОтговорИзтриванеПоздравления за страхотната рецепта!
Вкусна вечер!
Благодаря, Таня :)!
ОтговорИзтриванеНаправих го! Страхотно е! :)
ОтговорИзтриванеНали :) Благодаря ти, че сподели :)
ОтговорИзтриване