Едно от ястията, които винаги присъстват на нашата трапеза са салатите.Те внасят много свежест и цвят на масата.Здравословни и засищащи.
Тази която ви представям сега ще изпълни всичко около вас с аромат на настъпващото лято.С нея бихте впечaтлили вашето семейство и гости.
Ягодов дресинг:
Тази която ви представям сега ще изпълни всичко около вас с аромат на настъпващото лято.С нея бихте впечaтлили вашето семейство и гости.
Необходими продукти: |
- Една средна салатка айсберг
- Две връзки рукола
- 1/2ч.ч.филирани бадеми
- 1ч.л.захар
- 16 ягоди
- 16 сурови скариди
- 2с.л.балсмов оцет
- 1с.л.зехтин
Ягодов дресинг:
- 1/2ч.ч.ягоди
- 2с.л.майонеза(може да заместите със зехтин)
- 1с.л.зехтин
- 1с.л.кафява захар
- 1/4ч.л.сол
Начин на приготвяне:
- За да приготвите дресинга, смесете в блендер ягодите,майонезата,оцета, зехтина,захарта и солта.Покрийте съда и охладете.
- В малък тиган изпечете бадемите на средно висока температура, докато станат златисти.Поръсете ги със захарта и загрейте, докато захарта се разтвори и бадемите се карамелизират.Оставете ги да изстинат.
- Нанижете на метално или мокро дървено шишче скаридите и ягодите.Смесете оцета и зехтина, намажете шишчетата.Поставете ги на предварително загрята и намазнена скара и ги изпечете, обърнете ги веднъж, докато скаридите порозовеят-3, 4мин.(Ако ягодите са по-едри от скаридите ще повдигнат шишчето, така скаридите може да не се запекат равномерно.Може да ги разпределите на самостоятелни шишчета)
- Разпределете в 4 чиний руколата и айсберга, поставете по 2 шишчета, наръсете от дресинга.Поръсете с карамелизираните бадеми.
Marianka pozdraviavat te za strahotnia ti Blog i ti jelaia yspeh(vav koito ne se samniavam)Retseptata e ynikalna i sas nai-goliamo ydovolstvie shte ia prigotvia i na moite maje.Tselyvki i yspeh! Sabina.
ОтговорИзтриванеДано са доволни мъжете ти,благодаря за милите думи.
ОтговорИзтриване