4.12.2012 г.

Свинско руло с червени боровинки, ябълки и маслини.





адаптирано от тук



Продукти:

  • 2 бр. свинско бон филе
  • 2 филии стар хляб - нарязани на крутони
  • 2 стръка зелен лук -  нарязан на ситно
  • 1 /2 чаена чаша сушени черни маслини - нарязани на ситно
  • 1 голяма зелена ябълка - обелена и нарязана на кубчета
  • 1 с. л. розмарин - нарязан на ситно
  • 2 с. л. каперси
  • 3 с. л. сушени червени боровинки
  • 2,3 скилидки чесън - пресован
  • 2 с. л. кленов сироп или мед
  • горчица 
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
Приготвяне:
Нарежете бон филето по дължина с дебелина 0,5 см. като движите ножа спираловидно около оста на филето, направете няколко внимателни разреза без да разкъсвате месото докато получите правоъгълник ( представете си, че развивате руло ). Погледнете снимките и клипа. Намажете месото с черен пипер, зехтин и сол и го оставете настрани.






В дълбок съд загрейте 3,4 с. л. зехтин, сотирайте лука, ябълките, маслините, боровинките, каперсите, чесъна  розмарина и солта. Прибавете хляба и запържете за кратко, долейте още 1,2 с. л. зехтин и оставете  на страни сместа докато се охлади.





Намажете свинските филетата с горчица,  разпределете плънката върху месото, като започнете от  края към вас и оставите външния край чист 0,5 см. Завийте месото на руло, поставете го в тавичката с разреза надолу и ако желаете го стегнете с подходящ конец. Намажете рулата с кленов сироп или мед, изсипете 1 чаша вода, може вино. Поставете 2, 3 клонки розмарин в тавичката.




 Печете в предварително загрята на 200 градуса С фурна за 25 - 30  мин. като по време на печенето  поливате месото от соса. Ако фурната ви разполага с функция за печене на свинско месо е най-добре да са възползвате от нея. След готовност на месото изчакайте 30, 40 мин. след това сервирайте.



17 коментара:

  1. Изглежда страхотно и вкусно! Чудесна идея за празнична вечеря!

    ОтговорИзтриване
  2. Мариянче,прекрасно ястия....Вече си го представих в празничен поднос:)).Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитни снимки ! Особенно тази последната:) ! А рецептата е чудесна !
    Хубав3а вечер ,Мариянче !

    ОтговорИзтриване
  4. Удивителна рецепта!
    Ще я пробвам Мариянче.
    Снимките са страхотни!
    Хубава вечер*)

    ОтговорИзтриване
  5. Аууу това е само за мен, умирам от любопитство как свинското стои в подобна комбинация, защото аз по често експериментирам с пилешко или пуешко :) Може тази година за коледа да опитам твоята рецепта, много вкусно изглежда, много!
    Прегръдки и хубава вечер Мариянче :)

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесно,много апетитно,ще го изпробвам със сигурност.

    ОтговорИзтриване
  7. Чудно е рулото! Големи вкусотии си му добавила, неусотимо е, Мариянка! Прекрасна сряда от мен!

    ОтговорИзтриване
  8. Съвършено блюдо и прекрасни снимки,Мариянче!Много ми допада рецептата,непременно ще я опитаме,благодаря ти,мила!Пожелавам весел Никулден!

    ОтговорИзтриване
  9. Поздравления, Мариянка!
    Свинското изглежда просто феноменално!
    Вдъхнови ме и аз да опитам :)

    ОтговорИзтриване
  10. Мили дами, много съм щастлива, че ви допада моето предложение, ще се радвам да споделите вашия опит :)
    Поздрави и Честит Никулден!

    ОтговорИзтриване
  11. О, ето какво ще има за Нова година, макар че първо ще трябва да го упражня предварително, че да не се изложа :) Обичам комбинацията от месо и ябълки.
    Страхотно изглежда, Усмивке!
    Честит празник :)

    ОтговорИзтриване
  12. Мариянка, честит Никулден и празник на вашият град! Здраве и щастие и наздраве!

    ОтговорИзтриване
  13. Аууу...Мариянче, как съм пропуснала тази вкусотия!
    Ами това е чудесно предложение за празничната нощ!
    Записвам си го на мига!

    ОтговорИзтриване
  14. ЧУдесна комбинация, Мариянка!
    Има празници, има делници, със сигурност в един от дните ще го направя;)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  15. Мариянка,
    много интересно, вкусно, празнично руло си направила!
    Много пожелания за здраве!

    ОтговорИзтриване
  16. Мариянка,много вкусно ястие.Отново браво за прекрасното предложение.Следващия път дозата ще бъде двойна,една не ни стигна.Сега най-добронамерено те предизвиквам да ни зарадваш с един пълнен сочен калмар/любимата ми морска храна/.Бъди ми много здрава моя учителко.Петя.

    ОтговорИзтриване
  17. Петя, много се радвам, че си приготвила този разкош :)! Започвам да търся перфектната рецепта за пълнен калмар :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...