адаптирано от тук
Продукти:
- 2 бр. свинско бон филе
- 2 филии стар хляб - нарязани на крутони
- 2 стръка зелен лук - нарязан на ситно
- 1 /2 чаена чаша сушени черни маслини - нарязани на ситно
- 1 голяма зелена ябълка - обелена и нарязана на кубчета
- 1 с. л. розмарин - нарязан на ситно
- 2 с. л. каперси
- 3 с. л. сушени червени боровинки
- 2,3 скилидки чесън - пресован
- 2 с. л. кленов сироп или мед
- горчица
- зехтин
- черен пипер
- сол
Приготвяне:
Нарежете бон филето по дължина с дебелина 0,5 см. като движите ножа спираловидно около оста на филето, направете няколко внимателни разреза без да разкъсвате месото докато получите правоъгълник ( представете си, че развивате руло ). Погледнете снимките и клипа. Намажете месото с черен пипер, зехтин и сол и го оставете настрани.
В дълбок съд загрейте 3,4 с. л. зехтин, сотирайте лука, ябълките, маслините, боровинките, каперсите, чесъна розмарина и солта. Прибавете хляба и запържете за кратко, долейте още 1,2 с. л. зехтин и оставете на страни сместа докато се охлади.
Намажете свинските филетата с горчица, разпределете плънката върху месото, като започнете от края към вас и оставите външния край чист 0,5 см. Завийте месото на руло, поставете го в тавичката с разреза надолу и ако желаете го стегнете с подходящ конец. Намажете рулата с кленов сироп или мед, изсипете 1 чаша вода, може вино. Поставете 2, 3 клонки розмарин в тавичката.
Изглежда страхотно и вкусно! Чудесна идея за празнична вечеря!
ОтговорИзтриванеМариянче,прекрасно ястия....Вече си го представих в празничен поднос:)).Поздравления!
ОтговорИзтриванеМного апетитни снимки ! Особенно тази последната:) ! А рецептата е чудесна !
ОтговорИзтриванеХубав3а вечер ,Мариянче !
Удивителна рецепта!
ОтговорИзтриванеЩе я пробвам Мариянче.
Снимките са страхотни!
Хубава вечер*)
Аууу това е само за мен, умирам от любопитство как свинското стои в подобна комбинация, защото аз по често експериментирам с пилешко или пуешко :) Може тази година за коледа да опитам твоята рецепта, много вкусно изглежда, много!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава вечер Мариянче :)
Чудесно,много апетитно,ще го изпробвам със сигурност.
ОтговорИзтриванеЧудно е рулото! Големи вкусотии си му добавила, неусотимо е, Мариянка! Прекрасна сряда от мен!
ОтговорИзтриванеСъвършено блюдо и прекрасни снимки,Мариянче!Много ми допада рецептата,непременно ще я опитаме,благодаря ти,мила!Пожелавам весел Никулден!
ОтговорИзтриванеПоздравления, Мариянка!
ОтговорИзтриванеСвинското изглежда просто феноменално!
Вдъхнови ме и аз да опитам :)
Мили дами, много съм щастлива, че ви допада моето предложение, ще се радвам да споделите вашия опит :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и Честит Никулден!
О, ето какво ще има за Нова година, макар че първо ще трябва да го упражня предварително, че да не се изложа :) Обичам комбинацията от месо и ябълки.
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглежда, Усмивке!
Честит празник :)
Мариянка, честит Никулден и празник на вашият град! Здраве и щастие и наздраве!
ОтговорИзтриванеАууу...Мариянче, как съм пропуснала тази вкусотия!
ОтговорИзтриванеАми това е чудесно предложение за празничната нощ!
Записвам си го на мига!
ЧУдесна комбинация, Мариянка!
ОтговорИзтриванеИма празници, има делници, със сигурност в един от дните ще го направя;)
Хубава вечер!
Мариянка,
ОтговорИзтриванемного интересно, вкусно, празнично руло си направила!
Много пожелания за здраве!
Мариянка,много вкусно ястие.Отново браво за прекрасното предложение.Следващия път дозата ще бъде двойна,една не ни стигна.Сега най-добронамерено те предизвиквам да ни зарадваш с един пълнен сочен калмар/любимата ми морска храна/.Бъди ми много здрава моя учителко.Петя.
ОтговорИзтриванеПетя, много се радвам, че си приготвила този разкош :)! Започвам да търся перфектната рецепта за пълнен калмар :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!