4.12.2012 г.

Свинско руло с червени боровинки, ябълки и маслини.





адаптирано от тук



Продукти:

  • 2 бр. свинско бон филе
  • 2 филии стар хляб - нарязани на крутони
  • 2 стръка зелен лук -  нарязан на ситно
  • 1 /2 чаена чаша сушени черни маслини - нарязани на ситно
  • 1 голяма зелена ябълка - обелена и нарязана на кубчета
  • 1 с. л. розмарин - нарязан на ситно
  • 2 с. л. каперси
  • 3 с. л. сушени червени боровинки
  • 2,3 скилидки чесън - пресован
  • 2 с. л. кленов сироп или мед
  • горчица 
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
Приготвяне:
Нарежете бон филето по дължина с дебелина 0,5 см. като движите ножа спираловидно около оста на филето, направете няколко внимателни разреза без да разкъсвате месото докато получите правоъгълник ( представете си, че развивате руло ). Погледнете снимките и клипа. Намажете месото с черен пипер, зехтин и сол и го оставете настрани.






В дълбок съд загрейте 3,4 с. л. зехтин, сотирайте лука, ябълките, маслините, боровинките, каперсите, чесъна  розмарина и солта. Прибавете хляба и запържете за кратко, долейте още 1,2 с. л. зехтин и оставете  на страни сместа докато се охлади.





Намажете свинските филетата с горчица,  разпределете плънката върху месото, като започнете от  края към вас и оставите външния край чист 0,5 см. Завийте месото на руло, поставете го в тавичката с разреза надолу и ако желаете го стегнете с подходящ конец. Намажете рулата с кленов сироп или мед, изсипете 1 чаша вода, може вино. Поставете 2, 3 клонки розмарин в тавичката.




 Печете в предварително загрята на 200 градуса С фурна за 25 - 30  мин. като по време на печенето  поливате месото от соса. Ако фурната ви разполага с функция за печене на свинско месо е най-добре да са възползвате от нея. След готовност на месото изчакайте 30, 40 мин. след това сервирайте.



17 коментара:

  1. Изглежда страхотно и вкусно! Чудесна идея за празнична вечеря!

    ОтговорИзтриване
  2. Мариянче,прекрасно ястия....Вече си го представих в празничен поднос:)).Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитни снимки ! Особенно тази последната:) ! А рецептата е чудесна !
    Хубав3а вечер ,Мариянче !

    ОтговорИзтриване
  4. Удивителна рецепта!
    Ще я пробвам Мариянче.
    Снимките са страхотни!
    Хубава вечер*)

    ОтговорИзтриване
  5. Аууу това е само за мен, умирам от любопитство как свинското стои в подобна комбинация, защото аз по често експериментирам с пилешко или пуешко :) Може тази година за коледа да опитам твоята рецепта, много вкусно изглежда, много!
    Прегръдки и хубава вечер Мариянче :)

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесно,много апетитно,ще го изпробвам със сигурност.

    ОтговорИзтриване
  7. Чудно е рулото! Големи вкусотии си му добавила, неусотимо е, Мариянка! Прекрасна сряда от мен!

    ОтговорИзтриване
  8. Съвършено блюдо и прекрасни снимки,Мариянче!Много ми допада рецептата,непременно ще я опитаме,благодаря ти,мила!Пожелавам весел Никулден!

    ОтговорИзтриване
  9. Поздравления, Мариянка!
    Свинското изглежда просто феноменално!
    Вдъхнови ме и аз да опитам :)

    ОтговорИзтриване
  10. Мили дами, много съм щастлива, че ви допада моето предложение, ще се радвам да споделите вашия опит :)
    Поздрави и Честит Никулден!

    ОтговорИзтриване
  11. О, ето какво ще има за Нова година, макар че първо ще трябва да го упражня предварително, че да не се изложа :) Обичам комбинацията от месо и ябълки.
    Страхотно изглежда, Усмивке!
    Честит празник :)

    ОтговорИзтриване
  12. Мариянка, честит Никулден и празник на вашият град! Здраве и щастие и наздраве!

    ОтговорИзтриване
  13. Аууу...Мариянче, как съм пропуснала тази вкусотия!
    Ами това е чудесно предложение за празничната нощ!
    Записвам си го на мига!

    ОтговорИзтриване
  14. ЧУдесна комбинация, Мариянка!
    Има празници, има делници, със сигурност в един от дните ще го направя;)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  15. Мариянка,
    много интересно, вкусно, празнично руло си направила!
    Много пожелания за здраве!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен20.01.2013 г., 13:49:00

    Мариянка,много вкусно ястие.Отново браво за прекрасното предложение.Следващия път дозата ще бъде двойна,една не ни стигна.Сега най-добронамерено те предизвиквам да ни зарадваш с един пълнен сочен калмар/любимата ми морска храна/.Бъди ми много здрава моя учителко.Петя.

    ОтговорИзтриване
  17. Петя, много се радвам, че си приготвила този разкош :)! Започвам да търся перфектната рецепта за пълнен калмар :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...