13.11.2012 г.

Руло с тиква, нар и маскарпоне!

Ароматно, плодово, сладко и много вкусно - това е рулото, което ви предлагам днес.







блата адаптиран от тук 




Продукти за блата:
  • 5 с.л. пудра захар за поръсване на  памучна кърпа
  • 230 гр. сварена тиква - пасирана
  • 120 гр. пълнозърнесто брашно ( може да замените с бяло )
  • 120 гр. захар от захарно цвекло - придава неповторим аромат
  • 1/2 ч. л. бакпулвер
  • 1/4 ч. л. сода бикарбонат
  • 1 ч. л. микс от подправки - канела, сух джинджифил, индийско орехче, карамфил и кардамон
  • 1/4 ч. л. сол
  • 3 яица




Продукти за крема:
  • 500 гр. меко сирене Маскарпоне
  • 220 гр. заквасена сметана - Данон
  • 4, 5 с. л. кондензирано мляко или пудра захар
  • плода от един нар






Приготвяне на блата:
Загрейте фурната на 180 градуса С. Пригответе тава с размери 35 - 40 см. застелете я с пергаментова хартия. Поръсете чиста памучна кърпа с пудрата захар и ги оставете настрани.

В купа смесете  - брашното, бакпулвера, содата, солта и подправките. В друга купа разбийте яйцата, захарта и тиквата докато се разбие захарта. Добавете към яйчената смес сухите продукти, разбъркайте добре и разстелете сместа  равномерно в тавичката. 
Изпечете за  13 -15 мин. 
Още топъл извадете изпеченият блат и го поставете го върху кърпата с пудрата захар, отстранете пергаментовата хартия и навийте внимателно блата заедно с кърпата. Поставете го на скара докато изстине.
Приготвяне на крема.
Разбийте мекото сирене с миксер, добавете заквасената сметана и кондензираното мляко.
Развийте внимателно изстиналото руло, отстранете кърпата, разстелете равномерно крема и поръсете със зърната от нар.  Навийте рулото и след един час охлаждане се насладете на този прекрасен десерт с есени плодове!




Зърната нар изпълват всяка хапка с вкусен и свеж сок, който е  в пълна хармония с ароматите на рулото.

27 коментара:

  1. Чудесна рецепта ! Красиви снимки !
    С поздрав ! Хубав ден ,Марияна !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ваня!
      Хубава вечер, Чао :)

      Изтриване
  2. Марианка, страхотна идея, безкрайно ми допада предложението ти за руло с тиква, а това че в него присъства нар го прави безкрайно интересно, обожавам вкуса му от дете! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Игличе, бях убедена, че двата вкуса ще се допълват и за мое щастие комбинацията е много добра :)
      Благодаря ти!

      Изтриване
  3. Мариянка, какви красиви снимки си направила на това руло! То не само е вкусно, а и много красиво! Очаквах го:) Но надмина очакванията ми както винаги! Прекрасно е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, за милите думи Кате!
      Прекрасна вечер!

      Изтриване
  4. Вкусно руло и ужасно-красиви снимки Мариянче!Друго нямам какво да кажа-другото е здраве:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здраве и за теб Дани!
      Поздрави на слънчева Испания!

      Изтриване
  5. Поздравления и от мен за хубавото и красиво руло и още по-красиви снимки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Таня!
      Хубава вечер от мен :)

      Изтриване
  6. Вкусно и красиво, Мариянка!
    Хубава вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, много се радвам, че ти допада моето предложение!
      Приятна и вкусна вечер!

      Изтриване
  7. Невероятно съчетание на вкусове, Марияна! Изглежда великолепно! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еви, радвам се да те видя, липсваш! Благодаря ти, за милите думи!
      Поздрави и за теб!

      Изтриване
  8. Съвършено изглежда, Мариянка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зори, благодаря, за високата оценка :)!
      Хубава вечер!

      Изтриване
  9. И красиво, и с много интересен цвят е рулцето, Марияна! Сигурно е и страшно ароматно с всички тези неща вътре - някак предколедно ми звучи!

    ОтговорИзтриване
  10. Рулото ти е разкошно, Мариянка. Много красиви снимки!:-)

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14.11.2012 г., 13:22:00

    Ммммммммммммммм,още усещам прекрасния вкус на този десерт.Аз,която съм влюбена в шоколада смея да твардя,че това е най-вкусния сладкиш без шоколад,който съм вкусвала.Уверявам Ви дами този сладкиш е сладкиш за ценители, каквато е Мариянка.Благодаря, мила отново ме изненада и зареди с нови идеи за предстоящите празници.Петя

    ОтговорИзтриване
  12. Уаууу каква жестока рецепта, Мариянче фантастично руло, нямам търпение да го опитам ... отдавна нещо не ме е грабвало така от първия поглед, страхотно!
    А снимките ти са невероятно красиви, много фотогенична седи винаги този нар!
    Прегръдка и прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  13. Имах страхотното удоволствие да опитам тази вкусотия. Благодаря ,Мъри. А снимките, както винаги са перфектни.

    ОтговорИзтриване
  14. Тотален разкош са и снимките,и блата,и кремчето,абе де да ми падне това рулце,Мариянка,не бих му простила!Страхотно е!
    Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  15. Невероятни снимки, за вкуса не се и съмнявам:) Днес гледах, че в тестото за руло се слага лъжица гореща вода, която предотвратява напукването прри навиване, макар, че твоето се е превърнало в ефект:) Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  16. С тези снимки направо ме уби, Мариянче!!!
    Приказно изглежда това руло и непременно ще го опитам!
    Разкошотийка!!!!

    ОтговорИзтриване
  17. Ееее няма такова изкушение!:)

    Страхотни снимки!


    ПРЕГРЪДКИ:)

    ОтговорИзтриване
  18. Мариянче, честит празник и на теб и семейството ви! Бъдете щастливи и нека любовта, топлината и разбирателството бъдат винаги с вас!

    ОтговорИзтриване
  19. Неустоимо изглежда това руло, Мариянка!
    Все любими съставки.
    Хубави почивни дни :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...