29.10.2012 г.

Hallwoeen 2012 г. или Торта с духчета и други страхотии!

Торта и Pop cakes на тема Хелуин за шест годишния Марк.




Предлагам ви забавна, лесна и бърза декорация за Поп кейксчета - духчета.


Продукти за блата:(количеството е за около 20-25 бр. Cake Pops. Снимки стъпка по стъпка ТУК!
  •  2 яйца
  • 80 гр. масло
  • 80 гр.захар
  • 100 гр.брашно
  • 30 гр. какао 
  • 2 с.л. бътермилк( смесвате 1ч. ч. прясно мляко с 1.с.л. ябълков оцет или лимонов сок, смесват се 10 мин преди употреба)
Това количество е подходящо за кръгла тавичка  18-20 см Загрейте фурната предварително на 160 градуса С.  Поставете  в тавичка хартия за печене, намаслете я. Смесете мекото масло със захарта, разбийте сместа до побеляване , добавете яйцата едно по едно. Прибавете брашното, ванилията и бътермилка. Изсипете сместа в  тавичката и печете 20 мин. Проверете за готовност с дървен шиш. След като блата е изпечен  поставете на метална скара да изстине.




Продукти за крема:
  • 150 гр. маскарпоне
  • 100 гр. пудра захар
Смесете съставките като бъркате енергично или с миксер.

Продукти за глазурата:
  • 250 гр. тъмен шоколад*
  • 250 гр. бял фондан
* Може да глазирате бонбоните само с бял шоколад и да избегнете покриването с фондан. Но така са много по-реалистични. :)

*Шоколада се разтапя на водна баня, преди да се започне декорирането.
*Пригответе стериопор или гъба-пиафлора от цветарски магазин с дебелина 10 см. Там ще поставите готовите Cake Pops.



 Приготвяне на сместа и оформяне на  Cake Pops:
1. Натрошете блата на трохи в блендер или на ръка
2. Прибавете крема, разбъркайте сместа добре
3. В тава поставете лист хартия за печене, освободете място в хладилника или фризера. С лъжица вземете равно количество смес, оформете  топчета с големина на орех - оформете ги в капковидна  форма. Сместа трябва да е достатъчно мека и влажна, за да не се ронят топчетата, но не  прекалено кремообразна. Усетете консистенцията. Подредете ги върху готварската хартия. Поставете Cake Pops в хладилник за около 30 мин или във фризер за 15 мин.
4.На водна баня загрейте от  шоколада  50 гр. за закрепване на дръжките. Върха на всяка дръжка  потопете в разтопения шоколад и  поставете внимателно с въртеливо движение до средата на охладения попс.
5.Върнете в хладилника Cake Pops за охлаждане на шоколада.
6.Разтопете останалия шоколад. Оставете го до вас на водна баня, за да го поддържа топъл. Потопете всеки попс в шоколада. Леко потупайте (многократно) върху нож, докато изтече излишния шоколад.




Наредете глазираните в шоколад попсове и ги върнете в хладилника за охлаждане. През това време разточете много тънко фондана, с кръгла форма за сладки или тънкостена чаша с диаметър 7,8 см. изрежете кръгчета. Поставете ги върху охладените попсове и ги прилепете внимателно. От черен фондан оформете очи и уста или ги нарисувайте с ядлив флумастер.

 Хелуин тортата е с какови блатове, шоколадова сметана и банани!



По желание на рожденика имаше- 


Тикви.....

Паяци с паяжини..... и

много духчета.


Тиквичко е  специалното парче от торта на Марк!






Хелуин е още един повод да създадем  весело настроение за  децата, а защо не и за нас.  Има много идеи за преобразяване и костюмиране, нужна е  малко фантазия и много усмивки!

17 коментара:

  1. Мариянче, веднага като видях поста пристигнах!:) Много ми е забавен Хелоуин, въпреки, че много се спори в Бг за него:) Ние с децата много се забавляваме с разни интересни лакомства най-вече. Тортата и кексчетата са супер! Точно така го харесвам в този стил - веселият. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много са симпатични духчетата! Декорацията на бонбонките и тортата е станала много симпатична!

    ОтговорИзтриване
  3. Мариянче ,какви "страховити" прелести си направила само!Всичките са много изпипани и интересни!
    Хубава седмица и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Много забавно тук-толкова е пъстро и празнично...
    Хубав ден,Мариянче!

    ОтговорИзтриване
  5. Жестока е тази торта Марианче, шапка ти свалям, страхотно изпълнение!
    Да е жив и здрав малкия рожденник!
    Прекрасна седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
  6. Мариянче, тортата ти е трепач!
    И акто оформление, и най-вече като цветове!
    Поздрави и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  7. Ох... колко добре си описала как се прави тази торта Мариянка, обаче не мисля че бих се справила с подобно нещо.Толкова е далечно това изкуство за мен!Мога само да се насладя на твоето фантастично изобретение , цветно и тематично и да те поздравя!
    Здраве и щастие за рожденика и весело детство!

    ОтговорИзтриване
  8. Прекрасни! И тортата, и духчетата! Сега разбрах къде съм объркала паяците:)

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря за интересните идеи, много са свежи и всички ще ги харесат.

    ОтговорИзтриване
  10. Много весела хелоуийнска торта си направила, Мариянче!
    Марк със сигурност ще е много щастлив :)

    ОтговорИзтриване
  11. Хм, ако ми беше по-наблизо, щях веднага да те "грабна" да ми спретнеш една торта...
    Тиквата изглежда зловещо :))))
    Прегръщам те, Усмивке :)

    ОтговорИзтриване
  12. Момичета, много ви благодаря за милите думи!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Върховни предложения, цветни, весели и вкусни!

    ОтговорИзтриване
  14. Уха страхотни снимки:)И тези малки тиквички са много забавни.

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  15. Великолепна торта,Мариянка!И духчетата са много сполучливи,браво за идеите и странието!Тиквата с шапка ми е фаворит!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  16. Прекрасни са и тортата, и попсовете, и публикацията! Много ми липсваше цяло лято тук, затова сега чакам с нетърпение нещата , които си сътворила :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...