28.06.2012 г.

Zumba summer cake.

Официално открихме летният сезон с много весело Зумба Парти! Забавлявахме се на  на плажа с много  танци, усмивки и  сладка изненада за момичетата от мен!
Зумба торта с морски мотиви и екзотичен вкус!




Вдъхновена от гостуването на Sabina Cakes изработих първите си Frangipani.

Декорация на място :)









 Тортата е с какаови блатове, напоени с мартини, крем от два вида сметана и парченца ананас, покрита с мус от бял шоколад.


  • 480 гр брашно
  • 400 гр захар
  • 2 чаши топло кафе ( чаша - 200мл )
  • 60 гр неподсладено  какао 
  • 4 яйца
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л сода бикарбонат 
  • 1 с. л. бакпулвер
  • 1 ч. ч. олио или зехтин
  • 2 с. л. ванилия
  • 1 ч. ч. вода


Приготвяне на блатовете:

Подгответе  по възможност две тавички с диаметър  22 см, или изпечете блатовете на два етапа. Изрежете от пергаментова хартия кръг за да покриете дъното на тавата и я намазнете.
Добавете какаото към топлото кафе и бъркайте до неговото разтваряне. Сложете брашното, солта, содата, бакпулвера и захарта в купа и разбийте с миксера за 1 минута. Добавете яйцата, олиото, ванилията, водата и разбийте на средна скорост две минути. Намалете на ниска скорост и на тънка струя наливайте кафето. Ако разполагате с една тавичка, разпределете сместа на две равни части с помощта на кантар, за да имате еднакви платки! Печете в предварително загрята на 180 градуса С  ( с вентилатор 160 ) фурна, около 30 мин, проверете за готовност с дървен шиш. Поставете блатовете върху метална скара за охлаждане.




Продукти за крема между блатовете:
  • 600 мл. неподсладена сметана
  • 2 кофички заквасена сметана Данон
  • 1/2 кутия кондензирано мляко
  • плодовете от един компот ананас
  • 2 с. л. желатин

Сметаната разбийте с миксер до получаването на пухкави връхчета. Добавете заквасената сметана, кондензираното мляко и ананаса. Накиснете желатина в 2-3 супени лъжици вода изчакайте да набъбне, поставете купичката в съд с вряла вода и бъркайте до  пълното разтваряне на желатина и когато леко се охлади го прибавете към крема. Оставете крема в хладилника за охлаждане.



Мус от бял шоколад: адаптирано от тук
Продукти:
  • 600 мл. неподсладена сметана
  • 240 гр. бял шоколад
  • 3 с. л. желатин - 10 гр. едно пакетче
Приготвяне:
* Шоколадовият мус пригответе след охлаждането на сглобената торта!

200 мл. от сметаната загрейте до момента на завиране, изсипете предварително нарязания бял шоколад. Бъркайте до разтапянето на шоколада. Накиснете желатина в 2-3 супени лъжици вода изчакайте да набъбне, поставете купичката в съд с вряла вода и бъркайте до  пълното разтваряне на желатина и когато леко се охлади го прибавете към шоколадовата смес. Покрийте сместа с домакинско фолио и я поставете в хладилник за 10 - 15 мин. докато сместа се сгъсти и пада на лента. Бъркайте сместа периодично. Разбъркайте останалата сметана до получаването на твърди връхчета. Прибавете разбитата сметана към охладената шоколадова смес внимателно бъркайте с шпатула отдолу нагоре. Поставете муса за охлаждане в хладилника, бъркайте преидично. Когато крема е достатъчно гъст измажете тортата и я върнете в хладилника за охлаждане!




Сглобяване на тортата:

Разрежете на две напълно охладените блатове с къдрав нож, ако се  е образувало куполче при печенето го изрежете. В метален ринг поставете първото парче блат, залейте  го с мартини или друг ароматен алкохол, поставете от сметановият крем и редувайте до изчерпване продуктите,  последното парче блат не напоявате и не измазвате с крем.* Изберете най - гладкото парче блат за "капак" на тортата, така тя ще бъде  равна, гладка и лесна за оформяне и декориране. Покрийте тортата с домакинско фолио и поставете в хладилника за 7-8 ч.
* След охлаждането на тортата си пригответе шоколадовия мус, нанесете плътно и равномерно от него и върнете в хладилника отново.



Аз и инструктор Мария Аврамова !


21.06.2012 г.

Торти за малки и големи!

Торта "Боклукчийски Камион" за Алекс!












 Тортата  e с шоколадови платки и ягодов маршмелоу мус.

*********************************************************************************

Торта " Цвят лилав "   приготвих  специално за майката моя приятелка!











За Лилавото изкушение приготвих блата от тази торта -  много плътен и шоколадов вкус. Крема се състой от разбита неподсладена сметана с концентриран сок от боровинки - домашно приготвен!

Желая ви, Весело Лято изпълнено с много усмивки и слънчеви лъчи!

14.06.2012 г.

Пилешко с ананас върху канапе от киноа с тиквички.

Днес ви представям моя любима рецепта, която се приготвя много бързо и лесно.  Ефектна и вкусна вечеря, подходяща за неочаквани гости.


Продукти за четири порции:
  • 4 бр. бяло пилешко филе
  • 1/2 пресен ананас или от компот
  • 8-10 бр. филета прошуто
  • кашкавал, пармезан, гауда или друго любимо сирене
  • 100 мл. сок от ананас или портокал ( вода )
  • пипер меланш
  • сол на вкус
  • 3-4 с. л. зехтин


Измийте и подсушете месото, ако филетата са по едри ги начукайте леко с подходящ инструмент и ги поръсете с пипер и сол. Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие, запържете месото от всяка страна за 2 мин. Прехвърлете филетата в глинен съд, подредете върху тях 1. ананас 2. прошуто 3. кашкавал. Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 - 30 мин. 




 Киноа с тиквички:

  • 200 гр киноа
  • 500 мл. вода
  • 1 тиквичка
  • 1 стрък пресен лук-нарязан 
  • 3-4 с. л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
Сварете киноата  на умерен огън за 10 мин. или докато поеме водата. Нарежете тиквичките на лентички, запържете ги за кратко с лука в нагорещен тиган със зехтин. Смесете тиквичките с киноата, добавете малко зехтин и подправете със сол и пипер по ваш вкус.



Освен полезна киноата е и много вкусна, опитах киноа благодарение на две много талантливи дами и техните  неустоими предложения.

Ева,  Марта, благодаря ви за споделените рецепти!



10.06.2012 г.

Салата с козе сирене и грилован ананас с балсамов оцет!

адаптирано от тук

Продукти за 4 порции :

  • 1/2 пресен ананас или от компот
  • 1 с. л. настърган пресен джинджифил
  • 2 стръка пресен лук
  • зелена салата по ваш избор
  • 200 гр. козе сирене
  • 1/2 ч. ч. балсамов оцет
  • сол и пипер меланж



Балсамов винегрет:
  • 1/4 ч. ч. балсамов оцет
  • 1 ч. л. кафява захар
  • 1 пресована скилидка чесън
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. пипер меланж
  • 3/4 ч. ч. зехтин
Приготвяне на винегрета:
Поставете всички продукти в блендер и ги пасирайте.


Почистете ананса, нарежете го на шайби. Смесете балсамовият оцет и джинджифила, добавете ананаса към тях и го мариновайте за един час. Запечете маринованият ананас на оребрен тиган или скара, докато се зачерви и карамелизира. Отстранете парчетата ананас, намажете ги със зехтин и ги оставете да се охладят.
Подредете салатките в чиния, поръсете със ситно нарязан лук, подредете  парчетата ананас, козето сирене и  залейте салатата  с винегрета, подправете с пипер меланж!




Свежа салата изпълнена със сочни плодове, деликатен балсамов аромат и за баланс на вкуса, козе сирене!

7.06.2012 г.

Красива изработка на тропичеки цветя, представени от Sabina Cakes!

Днес ви каня да се потопим в света на Sabina Cakes! Свят създаден с много любов, талант и усет за красиво, и вкусно. Повечето от вас вече познават моята приятелка Сабина от първото и гостуване при мен, в което ви представихме сладко изкушение и екзотично ястие от Сингапур


Тези красиви торти са  част от последните творения на Сабина!








*********************************************************************************
  
За лятно настроение изпълнено с екзотичен аромат,  Сабина ни демонстрира стъпка по стъпка изработването на много красиво тропическо цвете Frangipani - Плумерия. 





За изработването на цветята са ви необходими:
Моделираща маса
Инструмент с кръгъл накрайник
Четка и лепило
Резци с форма на листенца



Разточете моделиращата маса - не прекалено тънка. 
Изрежете пет листенца.




Всяко листенце притеснете предвижвайки  кръглият накрайник  с плавно движение  само от лявата страна


      Навлажнете всяко листенце в края и ги залепете едно към друго,притиснете ги където се събират всички.
     *За правилно разпределение на венчелистчетата е нужно листото "В" да застъпи листо "А"!



Залепено цвете.



Разтворете венчелистчетата за да получите разцъфнало цвете.
В купа с брашно направете дупка и поставете вашето цвете да изсъхне в желаната форма.
Оцветете със суха жълта боя.





Сабина, благодаря ти за поредната доза красота и знания, с която ме дари!
Прегръщам те силно и до скоро в BG!
  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...