3.04.2012 г.

ZUMBA

След представянето на  ZUMBA Cake бих искала да ви запозная с една чаровна, много енергична  и магнетична дама, която ще ви завладее с танца Zumba и чаровната си усмивка!



Мария Аврамова лицензиран инструктор - Зумба
Тук ще намерите графика с часовете на Мария


Забавлявай се , докато отслабваш!

ЗУМБА е най-ефективната, иновативна и емоционална тренировка, предназначена за всички – тя е забавна, лесна, различна и ефективна.

ЗУМБА е курс по фитнес танци, който включва латино и международна музика . Танцови движения , създаващи динамична, вълнуваща , ободряваща и ефективна фитнес система. 
ЗУМБА курсът включва някои от основните принципи на аеробиката, интервални тренировки и такива за издръжливост, за да увеличи изразходваните калории, да допринесе за сърдечно –съдовото състояние и общото тонизиране на тялото.
Според водещи фитнес инструктори за 1 час ЗУМБА се изгарят между 700 и 900 калории и се изварвяват между 6 и 11км. Движенията са лесни за следване, не ви е нужна координация като при обикновената аеробика. Не е нужно и да си търсите партньор за танци . 






ЗУМБА е страхотен начин за поддържане на добра физическа форма и курс, който същевременно ви зарежда с настроение. Тук участват всички части на тялото и основни мускулни групи и разбира се най-важния мускул на тялото – сърцето. 
Усетете Музиката, наслаждавайте се на движенията, присъеденете се към партито наречено ЗУМБАААА!!!
Зумбa е популярна програма за фитнес, вдъхновена от латински танци . Думата "Zumba" идва от Колумбия, тя означава бързо движение и забава. Използва се оптимизмът на латинска музика, съчетан със сърдечно-съдови упражнения кардио. Zumba е аеробен танц, много забавен и лесен за учене.Той помага за бързо отслабване и моделиране на тялото.



 Алберто Перез създава зумба фитнес в последните десет години на ХХ век.
Бето ръководил няколко класа по салса. Един ден се оказва без подходяща музика за кардио упражненията си, затова решава да използва песни от латиноамерикански танци.
Танцът възникнал с прости движения от латино танците. След известно време Перез създал отделни класове, с които разработили зумба.
В наши дни зумба предлага шест различни вариации:
  • Зумба: комбинация от аеоробика и латински танци.
  • Златна Зумба: златната зумба е създадена за хора в неравностойно положение или възрастни.
  • Зумба Тон: комбинира упражнения за определени части на тялото и високоинтензивно кардио натоварване. Използват се тежести и стикове.
  • Аква Зумба: съчетават се традиционните зумба елементи с аква аеробика.
  • Зумбатомик: създадена е за момичета и момчета между 4 и 12 години. Комбинират се ърбан танци като хип-хоп, регетон и поп. Целта е израждането на координация, дисциплина, увереност и работа в екип.
  • Зумба в определено време: създава се индивидуален план за всеки, според неговите нужди и време, в което може да практикува














10 коментара:

  1. Точно вчера попаднахме с дъщеря ми на едни дами,играещи Зумба.Няма да казвам трениращи,защото на мен ми прилича повече на танц и определено е много по-привлекателно занимание в сравнение с разни аеробики,фитнеси и прочие.
    Прегръдки,Мариянче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, танца е сериозна тренировка, всяко движение е съобразено със спортно натоварване, но представено много забавно. Тренирала съм фитнес и аеробика ( която скоро ще ви представя ) и за пореден път се убеждавам, колко е важен инструктора, той може да те накара да се връщаш в залата, но ако не те завладее, може и да те откаже от дадения спорт!
      Хубава вечер!

      Изтриване
    2. Мариянче,съгласна съм напълно с теб и ти пожелавам упорити,ползотворни и приятни спортни занимания!
      И понеже нещо не ми се отвори прозорец за комнетар под последната ти публикация ще ти напиша,че тортата ти е прелестно нежна!Страхотен майстор си!Дано ни я покажеш и в разрез!
      Честита Цветница и успешна нова седмица,мила!

      Изтриване
  2. Марианче изглежда ми много интересно и привлекателно този танц Зумба.
    Треньоркото е прелестна и лъчезарна много.
    Тъкмо за мен работа но пък тука няма такава дейност но ще тропкам от видеото може би..:)))

    Прекрасен и слънчев ден !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зиче, за и настроение може да си тропкаш от видеото, важно е да носи тонус и усмивка!
      Хубава вечер!

      Изтриване
  3. Мариянка,
    завиждам за това ти занимание. Аз намирам вечно оправдание в липсата на време, но май волята за подобни неща ме е напуснала;(
    А и няма как да се навия под твоето въздействие, защото Бургас е на другия край на света;)))
    Но пожелавам много да се забавлявате!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче, благодаря ти, на всеки му идват музата някой ден, аз бях в застой от една година!
      Хубава вечер!

      Изтриване
  4. Мариянче,подкрепям всякакви дейности свързани с движението.И при мен сега липсата на време ме отдалечи от фитнеса,но като приключа с гръция език си обещама отнова да ме завладее този ентусиазъм.Дори тези дни ще си купя колело да си карам на воля из парка....
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Хейййййй.... Мариянче, и аз съм си купила Зумба - за Вий, и опитвах вече няколко пъти , но... още не мога да свикна с всички стъпки! Доста интензивна е, но.... я харесвам , че е съчетание на танц , музика и спорт! Винаги вдига тонуса и настроението ! Дори.... си купих.... и.... книгата за специална Зумба диета, не знам дали ти е позната? Още не съм опитала тази диетка , но... звучи много обещаващо!!!
    Радвам се, че.... си се отдала на движенията и танците! Със сигурност.... с Зумба ще имаш прекрасна кондиция!!!
    Честита Цветница! Желая ти една много красива и приятна цветна вечер и те прегръщам сърдечно!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...